SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Toppers toch weer aan kop in sprintraceNa de eerste sprintrace op Zandvoort en de opmerkelijke lange afstandsrace
van gisteren waren de verwachtingen voor een spectaculaire tweede sprintrace hooggespannen. Maar hoewel het een mooie race was met veel inhaalmanouevres haalde het de gehoopte spanning net niet. 

Tekst: Marco Antheunisse - Foto's: Gerrie Hoekstra

Bertus Sanders had niet veel tijd nodig om op te rukken van een vijfde startpositie naar de kop van het veld. Wilko Becker kon de snelle Bertus slechts een ronde achter zich houden. Ook Ronald Morien, Menno Kuus, Sheila Verschuur en Marcel Duits reden binnen enkele ronden in de top tien.  Pim Hoekzema viel terug vanaf de tweede naar de zesde plaats. Het team van Marc Koster had de eerste race niet uitgereden en moest dus helemaal van achteren komen. Toch lukte het hem om door het veld te snijden en in de negende ronde was hij al aanbeland op een zevende plaats. Het gat met Wilko Becker, van pole vertrokken, was echter te groot en dus moest Koster zich tevreden stellen met die zevende plaats. Na negen ronden waren de kaarten in de top tien al geschud, alleen Niek Janssen wist in de resterende vijf ronden zijn positie nog te verbeteren van een negende naar een achtste plaats ten koste van Marcel Duits. In het algemeen klassement doet Ronald Morien goede zaken, aangezien de leider in het klassement, Marcel Duits, slechts als negende over de finish kwam.  

Race 2 Seat Cupra Cup,
Zondag 25 april 2004, TT Circuit Assen

1. Bertus Sanders, 14 ronden in 24.34.600
2. Ronald Morien, op 0.954
3. Menno Kuus, op 2.820
4. Louis Bouwman, op 7.024
5. Sheila Verschuur, op 7.941
6. Wilko Becker, op 14.541
7. Marc Koster, op 17.324
8. Niek Janssen, op 21.961
9. Marcel Duits, op 24.646
10. Frank van den Berk, op 28.941

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet