Formula Ford

Formule Ford: Florie wint, Van der Slik valt uitBegonnen aan een opmars vanaf de laatste plaats moest Helmert-Jan van der
Slik al na drie ronden de handdoek in de ring gooien. De motorische problemen van de kwalificatie waren duidelijk nog niet verholpen. Gelegen op een vierde positie moest hij de race verlaten. Michel Florie had een prima start en bouwde gestaag zijn voorsprong op, geen moment kwam zijn leidinggevende positie in gevaar.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto: Ronald Fleurbaaij


Na de start werd al snel duidelijk wie de eerste twee plaatsen op het schavot voor zich gingen opeisen. Michel Florie ging er als het bekende duveltje van door, op enige afstand gevolgd door Mike Stoffels. Stoffels was sneller dan zijn achtervolgers, maar kon niet aanklampen bij Florie. Het tweetal wist de voorsprong dan ook aardig op te bouwen.
Henk Vuik voelde vanaf de start de hete adem van Dennis Retera. Al in de derde ronde wist Retera Vuik te passeren. Michael Mason had in zijn zwarte Van Diemen 2002 de snelheid gevonden en rukte op naar de derde plaats. Enkele ronden later waren de kaarten echter weer geschud en reden Retera en Vuik weer voor Mason.

De First Division rijders zijn dit jaar erg sterk en strijden zelfs mee om de algemene podiumplaatsen. Marijn van Kalmthout was ten opzichte van zijn startpositie wat plaatsen teruggevallen. In de laatste ronde kreeg Dennis Retera te kampen met motorische problemen, waardoor hij vele plaatsen verloor. Henk Vuik jr. kon hem daardoor passeren en ook de sluwe vos Van Kalmthout wist Retera van zijn eerste zege in de First Division af te houden. Retera wist nog wel voor Rogier Jongejans te finishen en behaalde daarmee toch zijn tweede podiumplaats. Gezien het verloop van de race zal hij daarmee echter niet tevreden zijn en zal hij in de tweede race zijn gram willen halen. 

Race 1 Formule Ford,
Zaterdag 24 april 2004, TT Circuit Assen
1. Michel Florie, 14 ronden in 19.37.876
2. Mike Stoffels, op 12.204
3. Henk Vuik jr, op 18.105
4. Marijn van Kalmthout, (FD) op 20.339
5. Michael Mason, op 20.851
6. Dennis Retera, (FD) op 21.223
7. Rogier Jongejans, (FD) 21.566
8. Mark Nachtegeller, op 26.290
9. Liroy Stuart, op 32.281
10. Hans van Os, (FD) op 42.911
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet