NK Formule Renault

NK Formule Renault: Carlo van Dam de snelsteDe smaakmakers
van de Paasraces, Ricardo van der Ende en Junior Strous, hadden het nakijken. De top negen lag binnen een seconde van elkaar, maar Carlo van Dam kaapte de belangrijke pole position voor de neus van Ricardo van der Ende weg. Het verschil tussen hen bedroeg slechts 0.074 sec.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto: Ronald Fleurbaaij


Junior Strous wist de twee pole positions van de Paasraces dus niet te herhalen, sterker nog, hij start de eerste race morgen vanaf een vijfde plaats, ver achter Ricardo van der Ende. Omdat het verschil in het algemeen klassement tussen Strous en Van der Ende slechts twee punten bedraagt heeft Van der Ende dus goede kaarten.Xavier Maassen kwam pas in actie toen de meeste coureurs al een ronde of tien gereden hadden. Veel tijd had hij echter niet nodig, want al binnen enkele ronden meldde hij zich vooraan. In zijn vijfde ronde zette hij de derde tijd neer voor teamgenoot Yelmer Buurman. Beide AR Motorsport rijders zijn daarmee de buffer voor Ricardo van der Ende. Iets dat Junior Strous niet blij zal maken, want Maasen en Buurman zijn geen coureurs waar je zomaar langs rijdt.
Stephanie Boden reed een zeer sterke kwalificatie en start morgen vanaf een prima zesde positie, nog voor de tweevoudig winnaar van vorig jaar Benjamini.
   
Kwalificatie Formule Renault,
Zaterdag 24 april 2004, TT Circuit Assen

1. Carlo van Dam, 1.17.365
2. Ricardo van der Ende, op 0.074
3. Xavier Maassen, op 0.360
4. Yelmer Buurman, op 0.366
5. Junior Strous, op 0.498
6. Stephanie Boden, op 0.592
7. Benjamini, op 0.874
8. Renger van der Zande, op 0.891
9. Ardi van der Hoek, op 0.946
10. Recardo Bruins, op 1.210
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet