Formule 1

Formule 1: Felle strijd tussen Ferrari en BAR in San Marino

Bij de voorbereidingen voor de Grand Prix van San Marino waren we getuige van een felle strijd om de kop van het veld tussen Ferrari en BAR-Honda. Het Italiaanse team nestelde zich op vrijdagmorgen vooraan, maar BAR sloeg in de middagsessie hard toe door met twee coureurs aan de leiding te gaan. Schumacher won op zaterdagmorgen het eerste gevecht met Jenson Button, maar in de tweede ochtendsessie was de Engelsman maar nipt tweede. De kwalificatie belooft spannend te worden! 

Tekst: Christiaan W. Lustig

Ferrari aan kop op vrijdagmorgenIn de eerste oefensessie van vrijdag waren het, zoals gebruikelijk, de Ferraristi die aan het langste eind trokken. Echter, Michael Schumacher klokte met één minuut en 20,084 seconden maar liefst anderhalve seconde (!) sneller dan Rubens Barrichello, die 1:21,443 uit zijn bolide perste. Ralf Schumacher, derde voor Willliams, moest nog eens acht tienden toegeven. Teleurstellend waren de prestaties van Kimi Räikkönen, achtste, en David Coulthard, elfde, maar dat lijkt minder en minder nieuwswaarde te hebben.  

BAR slaat toe in de middagsessie
's Middags was het een compleet ander beeld dat geschetst werd op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, want beide BAR-Honda-coureurs voerden het veld aan. Jenson Button was de snelste en hield Takuma Sato zo'n twee tienden van een seconde achter zich. Michael Schumacher was derde, vier tienden voor Kimi Räikkönen. Deze keer waren het Juan Pablo Montoya, zevende, en Ralf Schumacher, tiende, die er niet aan kwamen.  

Schumacher wint eerste gevecht met Button
Vanmorgen (zaterdag 24 april 2004) ontstond een spannende strijd tussen Michael Schumacher en Jenson Button. De eerste sessie was een prooi voor de Duitser, die ruim drie tienden marge had op de Engelsman. Rubens Barrichello was derde en, net als vrijdagmorgen, konden de McLaren-Mercedes' zich niet met de kop van het veld meten: Coulthard was achtste, Räikkönen negende.  

Button nipt tweede na zaterdagochtendsessies
Tenslotte was Michael Schumacher ook in de laatste oefensessie voor de kwalificatie de snelste coureur op de baan. Echter, Jenson Button was op slechts 25 duizendsten van een seconde een geduchte concurrent. Opvallend was de derde snelste tijd van Fernando Alonso, voor Renault. David Coulthard eiste de vierde plaats voor zich op; Räikkönen was opnieuw negende. Ralf Schumacher moest genoegen nemen met de elfde plaats. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet