Formule 3

F3: Ook tweede race F3 voor Rosberg, Van der Garde knap vierde
Nico Rosberg heeft ook de tweede race in de F3 Euroseries op zijn naam geschreven. De zoon van voormalig wereldkampioen Formule 1 Keke Rosberg reed lange tijd op een derde plek, maar wist zijn beide concurrenten tegelijk in de hairpin te verschalken. Giedo van der Garde vertrok op zondag van een vierde positie en wist de race ook op die plek te eindigen. Zijn race werd bemoeilijkt door een 'akkefietje' met Rosberg, waardoor, waardoor Van der Gardes besturing licht verbogen raakte. De 18-jarige coureur uit Lathum reed desondanks de race uit en leidt nu het rookie-klassement.
Tekst: Ralf Dennissen - Foto's: Boudewijn PietersUiteraard was de vreugde bij Team Rosberg enorm groot na afloop van het voor hen zo succesvol verlopen evenement. Een trotse Keke Rosberg vertelde ons: "Dit hadden we natuurlijk nooit verwacht. In de Formule 3 Euroseries wordt zó hard gevochten. Het is nu ook een soort fabrikantenkampioenschap geworden tussen Mercedes en Opel. Het niveau is enorm omhoog gegaan. Het is echt bruut geworden. Dit heeft niks meer met de oude Formule 3 te maken."

 "Ik ben heel, heel blij met mijn tweede overwinning in de F3 Euroseries", vertelde Nico Rosberg. "De race vandaag was niet makkelijk. De baan was best wel glad en ik moest de hele tijd op de limiet rijden. Achter me was Alexandre [Prémat] de hele race aan het pushen. Gelukkig kon ik hem achter me houden."Voor Van der Garde eindigde het weekend dus alsnog met vijf mooie punten, waardoor hij nu op een zesde plaats in het algemeen klassement staat. Van der Garde: "Al met al had ik geen slechte race. Ik kwam goed weg. In de hairpin raakte ik Nico Rosberg waardoor mijn besturing verbogen raakte. Dat maakte de race niet makkelijk voor me. Ik ben wel blij met een vierde plaats."Charles Zwolsman eindigde race op plek tien. Broer Ross werd achteraf nog bestraft voor een touché met een andere auto in race 1. Hij eindigde de zondag op de  achttiende positie. 

Uitslag race 2:

1. Nico Rosberg, Opel Dallara
2. Jamie Green, Mercedes Dallara
3. Alexandre Prémat, Mercedes Dallara
4. Giedo van der Garde, Opel Dallara
5. Eric Salignon, Mercedes Dallara
6. Lewis Hamilton, Mercedes Dallara
7. Robert Kubica, Mercedes Dallara
8. Alexandros Margaritis, Opel Dallara
9. Daniel La Rosa, Opel Dallara
10. Charles Zwolsman, Mercedes Dallara
18. Ross Zwolsman, Toms Toyota Dallara 

Klassement na twee races:
1. Nico Rosberg, 20 punten
2. Alexandre Prémat, 15 punten
3. Jamie Green, 14 punten
4. Eric Salignon, 8 punten
5. Frank Perera, 6 punten
6. Giedo van der Garde, 5 punten
7. Robert Kubica, 5 punten
8. Lewis Hamilton, 3 punten
9. Bruno Spengler, 2 punten
10. Alexandros Margaritis, 1 punt
11. Nicolas Lapierre, 1 punt 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet