DTM

DTM: Paffett wint openingsrace DTMIn een seizoensopener die spannend was tot de laatste minuut heeft Gary Paffett tenslotte de overwinning opgeëist. De Engelsman had een aanzienlijke voorsprong op teamgenoot Christian Albers, die vanaf een tiende plaats knap tweede werd. De derde plek was een prooi voor Audi-man Mattias Ekström. Opvallend was vooral ook de gemiddelde leeftijd van de mannen op het podium: die was amper 24 jaar. Of zoals Ekström het later gekscherend zei: "Het is één nul in de strijd tussen de oude bokken en de jonge garde!"


Tekst: Ralf Dennissen - Foto's: Boudewijn Pieters

De drie mannen op het podium hadden overigens over geluk niet te klagen tijdens de race. Zowel Jean Alesi als Bernd Schneider vielen gedurende de wedstrijd uit met problemen aan hun auto. In positieve zin vielen de prestaties van Peter Dumbreck en Jeroen Bleekemolen op. Dumbreck werd vanaf de laatste startpositie knap zesde in de Opel Vectra. Jeroen Bleekemolen vocht in zijn 'oude' Opel Astra rondenlang met voormalig Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen. Naderhand had teambaas Volker Strycek dan ook een mooi compliment over voor zijn rijder. "Je moet ook Jeroen Bleekemolen niet vergeten die in een auto van vorig jaar naar plek twaalf reed", antwoordde de Duitser op een vraag naar het presteren van zijn hoogstgeklasseerde rijders. "Dat was bewonderenswaardig."Uitslag Hockenheim:
1. Gary Paffett, AMG-Mercedes C-Klasse, 10 punten
2. Christijan Albers, AMG-Mercedes C-Klasse, 8 punten
3. Mattias Ekström, Audi A4 DTM, 6 punten
4. Tom Kristensen, Audi A4 DTM, 5 punten
5. Martin Tomczyk, Audi A4 DTM, 4 punten
6. Peter Dumbreck, Opel Vectra GTS V8, 3 punten
7. Emanuele Pirro, Audi A4 DTM, 2 punten
8. Timo Scheider, Opel Vectra GTS V8, 1 punt
9. Laurent Aiello, Opel Vectra GTS V8
10. Manuel Reuter, Opel Vectra GTS V8
11. Heinz-Harald Frentzen, Opel Vectra GTS V8
12. Jeroen Bleekemolen, Opel Astra V8 Coupé
13. Jarek Janis, AMG-Mercedes CLK
14. Bernd Mayländer, AMG-Mercedes CLK
15. Markus Winkelhock, AMG-Mercedes CLK
16. Frank Biela, Audi A4 DTM

Uitgevallen:
Bernd Schneider, AMG-Mercedes C-Klasse
Jean Alesi, AMG-Mercedes C-Klasse
Stefan Mücke, AMG-Mercedes CLK
Marcel Fässler, Opel Vectra GTS V8
Christian Abt, Audi A4 DTM De uiteindelijke winnaar, Gary Paffet, draaide in zijn C klasse AMG Mercedes keurige rondes. Hier rondt hij na de tweede pitstop, te herkennen aan de twee ontstoken lampen in de linker achter zijruit, de Sachs bocht. 

 

Stefan Muecke maakte in de eindfase een slordige fout en verloor de beheersing over de auto tijdens het aanremmen in het motodrome. Onder het toeziend oog van de menigte op de tribune bergen marshallers de auto. 

 

Tijdens de persconferentie was de sfeer uitermate goed. Albers en Dumbreck complimenteren elkaar met de goede performance.

  

Winnaar Gary Paffet wordt in de armen gesloten van Gerhard Ungar, de technische man van het Mercedes HWA team. 
 

De strijd aan kop tijdens de eerste fase van de wedstrijd. 

 

De Zwitser Fassler een paar meter voordat hij met een beschadigde motorkap de pitstraat binnenkomt. 

 

Heinz Harald Frentzen stelde in zijn eerste DTM optreden toch enigszins teleur. Maar na een jarenlange carriere in de formulewagens over te stappen naar de tourwagens is niet eenvoudig. Alesi had reeds eerder die ervaring opgedaan. 

 

Timo Scheider verschalkt in de Sachs bocht de Tsjech Jarek Janis. 

 

Nogmaals Stefan Muecke tijdens zijn uitstapje naast de baan. 

 

Tekst en fotografie: Boudewijn Pieters
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet