DTM

DTM: Alesi op Pole!Jean Alesi vertrekt bij de eerste DTM-race van het seizoen van pole-position. Tijdens een spannende super-pole op de zaterdagmiddag was hij sneller dan de Audi-mannen Martin Tomczyk en Tom Kristensen. Christijan Albers eindigde na een fout in de eerste bocht op een teleurstellende tiende plaats; zijn achtste tijd werd hem afgenomen omdat hij te ver van de baan afschoot. Jeroen Bleekemolen beleefde een angstig moment tijdens één van zijn runs en kwam niet verder dan plek 20.

Tekst: Ralf Dennissen Fotografie: Boudewijn Pieters

Het was een spectaculaire kwalificatie op het circuit dat enkele jaren geleden grondig werd verbouwd door architect Herman Tilke. De eerste sessie werd korte tijd onderbroken na een code rood, veroorzaakt door Opel-man Peter Dumbreck. Hij belandde met zijn Vectra in de muur nadat hij bij het aanremmen iets teveel van de rand van de baan 'meenam'. Na de hervatting van de sessie beleefde Jeroen Bleekemolen angstige momenten nadat zijn linker voorwiel een eigen leven ging leiden.Nadat ook Laurent Aiello een goede klassering kon vergeten met een lekke voorband, was het uiteindelijk Jean Alesi die de eerste sessie als snelste afsloot voor teamgenoten Schneider en Paffett.Aiello kijkt niet blij met zijn twaalfde plek. Ondanks dat de Playboy-rijder weer in het gezelschap van de Playboy-Bunnies verkeert.

Ook de 'superpole' was uiteindelijk dus een prooi voor de Fransman. Lang leek het erop dat Audi-man Tomczyk aan het langste eind zou trekken. Met een minimaal verschil wist Alesi de Duitser echter te verstaan. Ook regerend kampioen Bernd Schneider maakte overigens een enigszins teleurstellende tijdtraining mee. De grossier in DTM-titels start morgen van plek 5.Nieuwkomer Kristensen zette een prima prestatie neer met zijn derde plek in de allereerste DTM-kwalificatie 2004.

Uitslag kwalificatie:
1. Jean Alesi, AMG-Mercedes C-Klasse
2. Martin Tomczyk, Audi A4 DTM
3. Tom Kristensen, Audi A4 DTM
4. Gary Paffett, AMG-Mercedes C-Klasse
5. Bernd Schneider, AMG-Mercedes C-Klasse
6. Mattias Ekström, Audi A4 DTM
7. Timo Scheider, Opel Vectra GTS V8
8. Manuel Reuter, Opel Vectra GTS V8
9. Marcel Fässler, Opel Vectra GTS V8
10. Christijan Albers, AMG-Mercedes C-Klasse
11. Christian Abt, Audi A4 DTM
12. Laurent Aiello, Opel Vectra GTS V8
13. Emanuele Pirro, Audi A4 DTM
14. Frank Biela, Audi A4 DTM
15. Bernd Mayländer, AMG-Mercedes CLK
16. Heinz-Harald Frentzen, Opel Vectra GTS V8
17. Stefan Mücke, AMG-Mercedes CLK
18. Jarek Janis, AMG-Mercedes CLK
19. Markus Winkelhock, AMG-Mercedes CLK
20. Jeroen Bleekemolen, Opel Astra V8 Coupé
21. Peter Dumbreck, Opel Vectra GTS V8
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet