Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Cable1-Team en Phil Bastiaans pakken Alfa 147 GTA winst met Pasen (lang)4027 Start

Na de goed resultaten van de Nederlanders tijdens de opening van het Europees Alfa 147 seizoen op Monza, waren de verwachtingen voor de eerste nationale race tijdens het Paasweekend op Zandvoort hoog gespannen. Regen tijdens de trainingen bepaalde dat de startgrid er misschien nog wat anders uitzag dan verwacht. De race bracht in ieder geval helderheid over de strijd die wij komend jaar mogen verwachten. Ondanks de onderlinge ruil van tuners en enkele rijders lijken ook dit jaar de 'zwart-witten' van Cable 1-Outox en de 'roden' van Tempo Team het tegen elkaar op te nemen. Waarbij men vooral de prestaties van de rijders binnen het Automotive Team onder aanvoering van Melvin de Groot en die van Madeno Racing (Roger Ciapponi en de Portugees JJ Magalhaes) niet moet wegcijferen.

Tekst: Jakob Dekker
Foto's: Boudewijn Pieters, Gerrie Hoekstra en Tim Bohme


4023 Podium

Het is nog even wennen: Tim Coronel in een Alfa 147 van Tempo Team, terwijl Phil Bastiaans nu voor het zwart-witte team uitkomt. Hij zette samen met teamgenoot Sandor van Es de piketpalen voor deze race uit. Met een tijd van 2.04.915 plaatste eerstgenoemde zijn bolide op pole position en wist zich geflankeerd door zijn teamgenoot. De andere belangrijke titelkandidaten, Tim Coronel en Rory Bertram, kwamen niet verder dan een vijfde en achtste plek. Des te verrassender was de derde plaats van Willy Welles, die maximaal profiteerde van de omstandigheden tijdens de training. Naast hem stond teamgenoot Roger Ciapponi. Een rol van betekenis speelde ook de derde rijder van het Madeno raceteam, de Portugees J.J. Magelhaes.Phil en Sandor trokken na het verkleuren van het startlicht hun eigen plan en werkten eendrachtig aan een behoorlijke voorsprong. Daarachter ontspon zich een ware strijd om de navolgende plaatsen. In het gedrang bleek er daar maar moeilijk een plaatsje te winnen.

4015 Kroes
Pech voor Mark Kroes 

Aan Mark Kroes, dit jaar uitkomend voor het Cable 1-Outox Team, was er op dat moment al niet meer bij. Met een hevig rokend achterwiel zocht hij de pits op. "Tijdens de opwarmronde ging ik in de rondte en schampte de vangrail. Daarbij bleek een draagarm verbogen te zijn waardoor de race voor mij over was", verklaarde hij zijn uitval. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet