SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Marcel Duits grote winnaar eerste races Cupra Cup (lang)

De enige tijdtraining werd op een vochtige tot natte baan verreden. Christiaan Frankenhout (Team Haagsche Olifant) reed één snelle ronde, toen ging de radiateur van zijn auto stuk.

Zijn tijd leek lang goed voor pole, maar in de slotfase dook Patrick Borst onder de tijd door. Michel Schaap reed de derde tijd, vlak voor de snelle routinier Ferry Duivenvoorde. Tijdens de twee-uursrace inclusief rijderswissel op zaterdag waren Frankenhout en zijn teamgenoot Marcel Duits een klasse apart.

Overheersing
Christiaan liep in de beginfase twee seconden per ronde weg (!), na twee uur racen had Duits een voorsprong van bijna een minuut op de als tweede geeindigde equipe Ronald Morien - Erik Struijlaart (Match Racing).
"We hebben de afgelopen dagen intensief getest, dat heeft zijn voordelen afgeworpen. Wij hebben bijvoorbeeld weinig last van onderstuur, in tegenstelling tot andere teams ", verklaarde Frankenhout zijn opmerkelijke race. 
 Bertus en zus Renate Sanders reden in één van de weinige niet gele Seats naar het podium

Spannend
De strijd om de tweede plek was erg spannend. Struijlaart reed de laatste ronde zij aan zij met Bertus Sanders (Sanders Emmen). Sanders was sneller, wat wel bleek uit het feit dat hij in de voorlaatste ronde de snelste raceronde van het hele veld liet noteren. Routinier Struijlaart verdedigde zijn tweede plek echter met succes en hield op de finishlijn een marge van 0,8 seconde over. "Ik merkte te laat dat Bertus in de buurt kwam" aldus Struijlaart. "We hebben geen communicatie in de auto, dat moet voor de volgende race veranderen. In de laatste ronde wilde ik hoe dan ook mijn tweede plek behouden. Het was de dood of de gladiolen."Sterke race
Bertus Sanders lag op de zesde plaats nadat hij het stuur van zijn snelle zuster Renate had overgenomen. "Ik kreeg uit de pits het signaal dat ik mogelijk nog derde kon worden. Toen ben ik er goed voor gaan zitten."
In de beginfase van de race lag Ferry Duivenvoorde in de top drie met zijn Match Racing SEAT. Nadat Francisca Akkermans het stuur had overgenomen, viel ze terug naar de zeventiende plek.


Equipe Frankenhout/Duits en Akkermans/Duivenvoorde

SL Racing had Isaac van der Slik, de oom van Formule Ford-coureur Helmert-Jan, ingeschakeld als tweede rijder. Isaac van der Slik heeft vorige seizoenen in de Seat Endurance Cup gereden. Ben Schilperoort klom tijdens de eerste stint vanuit de achterhoede op naar een zesde positie, Isaac wist de Seat zelfs naar de top van het veld op een derde positie te rijden. Een podiumplaats leek in zicht, tot Van der Slik in de Tarzanbocht spinde. Meer dan een tiende plek zat er uiteindelijk niet in.

 
Geheel onvoorbereid nam Isaac van der Slik de plaats in van Peter Lieffering. Met een geleende helm van neef Helmert-Jan nam Isaac het stuur over van Ben Schilperoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet