SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Marcel Duits grote winnaar eerste races Cupra Cup (lang)
Bandenperikelen
De banden zijn een bijzondere kwestie. Pon is naast importeur van SEAT ook de distributeur van Continental. Het was dan ook geen verrassing dat werd besloten om de Cup op Conti-banden te laten rijden. Vanwege zijn rol als bandenimporteur wil Pon voor wat betreft de SEAT Cupra Cup niet samenwerken met bekende 'autosportmerken' als Dunlop of Michelin. Uit tests bleken de semi-straatbanden van Conti niet te voldoen aan de eisen die de organisatie van de SEAT Cupra Cup stelde. Daarna viel de keuze op intermediates van het vrij onbekende merk Matador, dat tot de Continental-familie behoort. Het betreft een rallyband die is voorzien van een voor de autorensport geschikt rubbercompound. Het profiel van de band is opmerkelijk: er zijn geen groeven voor de waterafvoer, zoals in iedere regenband en in iedere band voor gebruik op de openbare weg. De Matador-band heeft een soort van holtes. Water dat zich in een holte nestelt, kan nergens heen.

Er wordt thans gewerkt aan een band die in dit opzicht beter presteert. Volgens Vermeer krijgt de SEAT Cupra Cup een 'echt goede intermediate met een goede waterafvoer'. "De band is de minste zorg", vertelde hij.

Geen toppers
De SEAT Cupra Cup is bestemd voor debutanten en voor rijders met weinig ervaring en een niet al te indrukwekkend race-CV. Te succesvolle coureurs worden buiten de klasse gehouden en dat is een goed idee voor een opstartklasse als de SEAT Cupra Cup. Stel dat een coureur als Phil Bastiaans zich voor de Cup inschrijft. Op dat moment is de lol er voor de rest van het veld af. De grens ligt voor wat betreft de organisatie bij rijders van het kaliber Christiaan Frankenhout en Michel Schaap.


Christiaan Frankenhout reed in zijn race eenvoudig weg van de rest van het veld.

Beiden nemen deel aan de SEAT Cupra Cup. Onervaren en onsuccesvol zijn de beide coureurs allesbehalve. Christiaan Frankenhout was vorig seizoen in de voorste gelederen van de ID&T Clio Renault Sport Cup te vinden en behoort tot de lichting jonge Nederlandse talenten, Michel Schaap is zelfs een voormalig kampioen in de Citroen Saxo Cup. Sandra van der Sloot was wel teveel van het goede voor de organisatie. Haar inschrijving werd geweigerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet