Clio Cup

Clio Cup: Eerste slag in Clio Renault Sport Cup voor Sebastiaan Bleekemolen (lang)


 

3918 Podium

Het duel om de zege in de ID&T Clio Renault Sport Cup ging tussen Paul van Splunteren en Sebastiaan Bleekemolen. De overwinning ging naar de kampioen van 2002, na een hevige strijd met Van Splunteren. Joost Vahstal was de snelste 'Junior'.  

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Tim Bohme, Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters

De tijdtraining van de ID&T Clio Renault Sport Cup werd op een opdrogende baan verreden. Een aantal rijders stond daarom op slicks in de pits te wachten tot de ideale lijn voldoende droog was, terwijl de rest van het veld op regenbanden een tijd probeerde te zetten. Op een gegeven moment begon het weer een beetje te regenen, waarop de 'slicks-rijders' besloten om dan toch maar op regenbanden te gaan rijden. En vervolgens werd het weer droog. Iedereen ging toen weer snel op slicks over. De pitcrews draaiden overuren, in de pitstraat was het drukker dan op de Zandvoortse boulevard op een zomerse dag. De rondetijden gingen daardoor ronde na ronde omlaag. Vele rijders voerden korter of langer de lijst aan. André van Wonderen stond even op 'provisional pole', evenals rijders als Allard Kalff, Michael en Sebastiaan Bleekemolen.

Het was geen verrassing dat de routiniers het beste op de moeilijke situatie inspeelden. In de slotfase stelde Paul van Splunteren de pole position veilig, gevolgd door Sebastiaan en Michael Bleekemolen en Frans Verschuur.


3920 Podium Junior Verrassing

De boomlange Peter Veening was de grote verrassing. De debutant, rijdend bij Team Bleekemolen, liet zijn regenbanden tijdig voor slicks verruilen en stelde daarmee een prachtige vijfde startpositie veilig. Veening was aanvankelijk wat huiverig voor het weer. "Op donderdag heb ik op een natte baan getraind, dat ging niet zo goed. Ik zag daarom nogal op tegen de natte kwalificatie."

Bertus Sanders, kampioen in de Toyota Yaris Cup, was met de zevende tijd algemeen de tweede Junior in het veld. Pim van Riet was de grootste pechvogel. Na contact met Dillon Koster moest hij zijn training al na twee ronden staken. Het resultaat: de 29e en laatste startpositie.Mooi duel

Paul van Splunteren pakte bij de start de kop, voor de familie Bleekemolen (Sebastiaan voor Michael) en Frans Verschuur. De twee rijders op kop sloegen al snel een gaatje. Michael Bleekemolen: "Ik kon gewoon niet harder. Sebastiaan en ik hebben nog erg weinig getest met de gewijzigde Clio." De auto's in de ID&T Clio Renault Sport Cup hebben dit seizoen een andere achteras en circa 10 pk extra.

Van Splunteren kon Sebastiaan twee ronden achter zijn Clio houden, toen verloor hij zijn koppositie in de Tarzanbocht. De twee bleven de rest van de race in elkaars nabijheid, maar Paul zag geen kans om zijn eerste plaats te heroveren. Op de finishlijn kwam hij 0,6 seconde op Sebastiaan Bleekemolen tekort.


Michael Bleekemolen wist zijn achtervolgers lang achter zich te houden. In de tweede helft van de race moest hij echter zijn meerdere erkennen in John de Vos (derde) en Frans Verschuur (vierde). Bleekemolen sr. kwam als vijfde over de finish.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet