Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Hoge nood niet bestraft

Melvin de Groot werd na de Marlboro Masters zwaar aangepakt voor een sanitaire stop die hij, voor de start van de race in de Porsche GT3 Cup Challenge, tegen de vangrail op de running grid maakte. De wedstrijdleiding legde hem een boete van 500 euro op. Omdat hij dit een buitenproportionele straf vond liet Melvin de Groot deze boete door het College van Beroep voor de Autosport beoordelen.

Tekst: Marco Antheunisse

Het College van Sportcommissarissen heeft De Groot de boete opgelegd wegens overtreding van artikel 151 onder c CSI. Dit houdt in dat er inbreuk op de geldende reglementen zou zijn gepleegd, zijnde frauduleuze of bedrieglijke handeling tegen de belangen van een wedstrijd of de belangen van de autosport.

In deze zaak is op 9 augustus uitspraak gedaan, waarin het College De Groot op alle punten in het gelijk heeft gesteld. De beslissing van het College van Sportcommissarissen van 11 juni 2005 is daarmee vernietigd, de door Melvin de Groot betaalde boete én het door hem betaalde beroepsgeld dient aan hem te worden gerestitueerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet