DTM

DTM: DTM zet Hamburg op zijn kop

Vandaag presenteerde de 2004-editie van de Deutsche Tourenwagen Masters zich aan het grote publiek. In de Noord-Duitse havenstad Hamburg waren de drie teams en hun 22 rijders voor het eerst in volle glorie te bewonderen. Hoogtepunt van de dag vormde een serie demonstratieritten met de nieuwe bolides, dwars door het oude centrum van de stad.

Tekst: Ralf Dennissen - Foto's: Boudewijn Pieters


Al vroeg in de ochtend van deze dertigste maart is de Europese autopers present om de nieuwe bolides en hun berijders voor het Hamburgse stadshuis te vereeuwigen. Kort voor achten worden de eerste bolides het plein opgeduwd, niet veel later volgen de rijders in de nieuwe teamoveralls. 
 Grote verrassing is het arriveren van Bernd Mayländer in een Mercedes-outfit. Tot afgelopen zaterdag was het 'zeker' dat Thomas Jäger de achtste en laatste Mercedes zou besturen. Afgelopen zaterdag kreeg der Bernd te horen dat de CLK uit 2003 dan toch de zijne zou worden. 

 

Dollen

Terwijl het zonnetje doorbreekt dollen de rijders nog wat om de tijd te doden. Jean Alesi en Christijan Albers sluiten zich op in een geparkeerde Mercedes van de organisatie om een beetje op te warmen. Regerend DTM-kampioen Bernd Schneider heeft pech, zijn beide collega's houden de deuren voor hem op slot. Nadat de ontbrekende coureurs Frentzen en Aiello zijn opgespoord, zijn alle coureurs vervolgens binnen een uur geportretteerd. Net als de eerste pitpoezen van de sponsor met het bekende konijntje in het logo overigens.Vergelijkingsmateriaal

In de prachtige grote zaal van het Hamburgse stadhuis krijgen coureurs en teambazen vervolgens uitgebreid de gelegenheid om hun doelen voor 2004 uit de doeken te doen. Regerend kampioen Mercedes-Benz blijft een grote favoriet voor de titel, maar de recente testtijden uit Estoril laten zien dat het veld dit jaar wel eens verrassend dicht bij elkaar kan liggen. Iemand die daar alles over kan vertellen is Marcel Fässler. De Zwitser stapte in de winter van Mercedes over naar Opel. "Vergeleken met de Mercedes CLK van vorig jaar vond ik de Astra niet zó… De Vectra daarentegen is een enorme stap voorwaarts", aldus Fässler.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet