Diversen

ZTC: Tweemaal podium voor Jean Pierre VerhoevenDe ZTC zorgt soms voor leuke ambiance. 

De Zolder Touring Cup Endurance series, ook wel de op stapklasse naar de Belcar ging vanmiddag op een zonnige Omloop van Terlaemen van start.
Man van de wedstrijd was ongetwijfeld Jean Pierre Verhoeven, samen met onze zuiderbuur Olivier Muytjens uitkomend voor het Speedlover Team van Andre van Hoof.

Tekst en foto's': Willem J.Staat.

De wedstrijd werd gewonnen door de vader en zoon Van Roeij, die als gastrijdersgeen punten kunnen scoren, waardoor Verhoeven met een tweede plaats algemeen toch  de volle puntenwinst naar zich toetrok en leidt in het kampioenschap.

In de aanvangsfase zette de AD Sport Porsche 993 van de gebrs. Wauters duidelijk de toon, maar problemen met de gaskabel noopte het beroemde Clouseau duo tot een lange pitstop.Een fantastische inhaalrace werd kort voor het einde definitief tot staan gebracht toen de AD Sport Porsche twee ongeplande stops maakte, waardoor de combinatie Wauters/Wauters uiteindelijk naar de 7e plaats terugviel. Na het terugvallen van de gebrs. Wauters, leverden Jean Pierre Verhoeven en Rudy Penders met de RTM Porsche een fraai duel, waarbij Penders aanvankelijk in het voordeel leek.Jean Pierre Verhoeven kon Penders halverwege de wedstrijd definitief verschalken en bracht de Speedlover Porsche GT3  in leidende positie binnen.Vader en zoon Freddy en Rob van Roeij, die samen met de ervaren Patrick Schreurs een trio vormden, konden hun voorsprong consolideren.Muytjens bleef op gelijke afstand van de First Motorsport Porsche 993, maar gaf in de slotfase vanwege een ongeplande stop wegens uitdrogingsverschijnselen een extra ronde prijs.Uiteindelijk finishten Verhoeven/Muytjens als tweede algemeen achter de First Motorsport Porsche. De derde plaats ging naar de combinatie Janssen/Tonnet. 

In de klasse 2 voor Toerwagens behaalde de US Carworld BMW E46 van de gebrs. Grouwels een uitstekende derde plaats.Een saillant detail tijdens de eerste ZTC meeting was dat vele deelnemers met oliedruk en benzinetoevoerproblemen kampten.De ex-Belcar Porsche van Rudy Penders viel hierdoor voortijdig uit, evenals de USCarworld Clio van Rob Frijns/Rene Wijnen. In de supporting STARTERS Cup Sprint race zegevierde Gerard v.d. Sluis met zijn Honda CRX in de klasse drie, terwijl Jean Pierre Verhoeven nog een podiumplaats pakte in zijn BMW Compact. In de klasse twee eindigde hij als derde achter de VW Golf 2s van Tony Kevers en Tony Frans. 


Derde plaats voor de gebrs. Grouwels in hun spectaculaire BMW E46.  

Uitslag:
1. Rob van Roeij/Freddy van Roeij /Patrick Schreurs (B/B/B) Porsche 993 4u 00. 39.789.(131.571 km/u) 133 ronden
2. Jean Pierre Verhoeven/Olivier Muytjens (NL/B) Porsche 996 GT 3 131 ronden
3. Rudy Jansen/Jonathan Tonnet (B/B)   Porsche 993 131 ronden
4. Kris en Koen Wauters (B/B)   Porsche  993   128 ronden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet