FIA F3000

F3000: Robert Doornbos test FIA F3000 op kletsnat Silverstone

 

Drie regenachtige dagen lang vond op het circuit van Silverstone de tweede officiële FIA International F3000 test plaats ter voorbereiding op het seizoen 2004. Een maand voor de start van het Formule 3000 kampioenschap in Imola testten alle 9 F3000-teams op
Silverstone.

Tekst en foto: PR

Door de regenval kwamen Doornbos en zijn Italiaanse teamgenoot Liuzzi de maandagochtendtraining niet in actie. Robert: "Door de slechte weersomstandigheden was het niet verstandig om naar buiten te gaan. We hebben namelijk een goede set-up en we willen geen risico nemen om de auto te beschadigen. In de middag droogde de baan gelukkig weer op zodat ik toch nog 12 ronden heb kunnen afleggen."  

Dinsdag gebruikte Doornbos slechts één set banden en zette daarmee een achtste tijd neer, met de intentie om op woensdag de limiet te zoeken met de resterende 3 sets banden. Robert: "Helaas begon de dag net zoals maandag weer regenachtig. Toen ik enkele ronden op de baan was had ik de pech dat mijn achterwielophanging afbrak terwijl de baan net op zijn snelst was. Ik moest dus lijdzaam toezien hoe de andere coureurs wel snelle tijden realiseerden. Op het moment dat de wagen was gerepareerd begon het echter weer te regenen..."

Doornbos zette tijdens de woensdagmiddagsessie de vijfde tijd neer, enkele tienden achter zijn ervaren teamgenoot Liuzzi. Toch is voor Doornbos deze test niet geheel 'in het water' gevallen. Robert: "Integendeel. Deze klasse vergt het uiterste van jezelf en bewijst nogmaals dat je elke ronde 110% moeten inzetten om een snelle tijd neer te zetten. Dit is een groot verschil met de F3 EuroSeries waaraan ik vorig jaar deelnam. Bovendien heb je op Silverstone te maken met lange tussenpauzes en heb je slechts 6 uur de tijd om daadwerkelijk te testen. Ik verheug me des te meer op de volgende test op Barcelona. De weersomstandigheden zijn daar meestal ideaal en ik hoop dat we daar veel kilometers gaan maken want dan leer je het meeste!"  Robert Doornbos zal nog enkele dagen in de buurt van Silverstone verblijven want morgen heeft het team nog een privé test gepland op een afgesloten vliegveld waar hoofdzakelijk starts en pitstops worden geoefend. De eerstvolgende FIA International F3000 test van Robert zal plaatsvinden op Barcelona op 13 en 14 april.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet