Diversen

Div: Nationaal: Nieuwe koers voor N.A.V.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft de Nederlandse Autorensport Vereniging (NAV) een nieuw bestuur gekozen. Als voorzitter treedt Rob Happé op. Happé was al voorzitter in de periode 1996-1999, maar moest vanwege familieomstandigheden zijn functie neerleggen. Naast het zittende bestuurslid Hans Grimmelt werden nog twee nieuwe bestuursleden gekozen: Anton Mets (secretaris) en Godfried Wehrmeijer (bestuurslid). Ron Deinum trad af na 12 jaar als lid van het bestuur de autosportbelangen te hebben gediend, waarvan de laatste jaren als penningmeester. 

Tekst: PR

Na een jaar met een tegenvallend financieel resultaat, zal de NAV de broekriem goed moeten aantrekken. Het eerste bezuinigingsinitiatief van het nieuwe bestuur is de verhuizing van het secretariaat van Leiden naar Zandvoort , per 1 mei a.s. "Hiermee wil ik een beter, gerichter en slagvaardiger samenwerking bereiken, waardoor een positieve integratie is te realiseren met onze Promotor het Circuit Park Zandvoort", aldus Happé. De NAV moet internationaal een bredere bekendheid krijgen om zodoende in overleg met  promotor Circuit Park Zandvoort, betere en spectaculairdere raceweekeinden te positioneren. De variatie van raceklassen kan daardoor verbeteren, waardoor er meer raceweekeinden kunnen worden georganiseerd door de Promotor en de NAV. De NAV organiseert naast de wedstrijden op Zandvoort ook een aantal evenementen op andere circuits, zowel in eigen land als op internationale circuits. De nieuwe aanpak voor deze evenementen is dat de NAV tevens ook met andere promotors deze dagen gaat invullen. De visie van het NAV-bestuur is er op gericht om met een van die promotors langere termijnafspraken te maken voor het organiseren van evenementen op hoog niveau op meerdere circuits. Dit punt staat hoog op onze prioriteitenlijst, omdat dit jaar weer is gebleken dat het samenstellen van een kalender niet geheel naar wens is verlopen, door het afzeggen van evenementen van andere promotors", vertelde Happé tijdens de vergadering.
De invulling van die evenementen gaat Happé op korte termijn met Circuit Park Zandvoort bespreken.
"We gaan er met z'n allen hard aan trekken om de autosport in Nederland op een hoger peil te brengen", besluit de positief ingestelde Happé.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet