Formule 1

Formule 1: Doodsbedreigingen voor Jordan van 'fans' Verstappen

Zogenaamde 'fans' van Jos Verstappen hebben doodsbedreigingen geuit aan het adres van Eddie Jordan. Dat heeft de teambaas in de aanloop naar de Maleise Grote Prijs laten weten. Hij zei "absoluut geschokt" te zijn en vond het, nadat hij er aanvankelijk niets mee wilde doen, "tijd ermee naar buiten te komen". 

Tekst: Christiaan W. Lustig

Verstappen-'fans' sturen Jordan doodsbedreigingenIn de aanloop naar de Grand Prix van Maleisië heeft Eddie Jordan zich laten ontvallen dat hij dreigbrieven en doodsbedreigingen heeft gekregen. De afzenders ervan zijn Nederlandse Formule 1-'fans' die kwaad waren dat Jordan niet Jos Verstappen, maar Giorgio Pantano had gecontracteerd. Voorafgaand aan het seizoen werden Jordan en zijn gezin toegewenst dat zij voor de Australische Grote Prijs het leven zouden laten. Anderen hoopten dat coureurs Nick Heidfeld en Pantano in Maleisië zouden crashen, waardoor het team in grote financiële problemen zou komen. 

Geschokte Jordan "Tijd ermee naar buiten te komen"
"Ik ben absoluut geschokt door de doodsbedreigingen die deze berichten bevatten," zei Jordan. "Aanvankelijk haalde ik mijn schouders ervoor op, maar het werden er steeds meer en ik vind het tijd ermee naar buiten te komen en de commentaren publiek te maken. Het niet leuk je te bedenken dat er mensen in deze wereld zijn die er alleen al aan denken deze vreselijke berichten te versturen en alleen maar, omdat ik een coureur niet heb vastgelegd. Ik had zoiets in de dertig-en-nog-wat jaar die bij de autosport betrokken bij nooit kunnen bedenken." Het management van Jos Verstappen heeft Jordan toegezegd te zullen proberen de gemoederen te bedaren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet