Diversen

Lotus Cup met Exige MkII en Elise MkII

In tijden waarin ons veel negatief nieuws bereikt over autosportklassen die niet doorgaan of die met kleine startvelden kampen, komt Lotus met goed nieuws. Met ingang van dit seizoen start in Duitsland een Cup met een raceversie van de recent gepresenteerde, verbeterde Lotus Exige MkII. Eigenaren van een Elise MkII zijn ook meer dan welkom. Nederlandse deelnemers worden met open armen ontvangen, mede omdat de klasse ook een race op Circuit Park Zandvoort rijdt. Deelname met een Elise MkII is zeer aantrekkelijk geprijsd. Er wordt gereden met de standaard Elise, het inschrijfgeld per race is 600 euro. Voor deelname aan de Exige Cup is een beter gevulde portemonnee vereist. Maar: u kunt doordeweeks met uw Lotus racer gewoon naar uw werk rijden!  

Tekst: Roy van der Laan

Klein, licht, wendbaar: dat zijn de kenmerken van een echte Lotus. Dikke, superkrachtige motoren zijn helemaal niet nodig om voortreffelijke prestaties te garanderen.

Onlangs toonde Lotus de verbeterde versie van de Lotus Exige, een auto die volgens goede Britse tradities Exige MkII is gedoopt. Lotus Motorsport heeft van dit kanon een speciale raceversie ontwikkeld, die de hoofdrol gaat spelen in de Duitse Lotus Cup. De klasse rijdt tijdens de Duitse GTP-weekeinden, inclusief enkele uitstapjes in het buitenland. Op 21 augustus rijden de volbloed sportauto's op Circuit Park Zandvoort. Deze klasse is, denken wij, een perfect alternatief voor coureurs die hun zinnen hadden gezet op de uitgestelde Nederlandse Porsche Carrera Cup.  

192 pk
 
De Lotus Exige MkII Cup Racer is voorzien van een 192 pk sterke motor, een zesbak en verder alle noodzakelijke en gewenste raceonderdelen zoals een rollbar, een sper, tweeweg instelbare schokdempers en een hoofdstroomschakelaar. Bijzonder is dat de auto 'road legal' is, u kunt dus met uw racer gewoon naar de supermarkt.
De Nederlandse Lotus-importeur Van der Kooi, met vestigingen in Lochem en Amsterdam, levert de raceklare Exige voor 78.127 euro. Dit is inclusief al die torenhoge belastingen waarmee autorijdend Nederland nagenoeg de complete Nederlandse economie overeind houdt. Dit bedrag is ook inclusief de deelname aan de acht races van de Lotus Cup en een testdag.  

Elise MkII
 
Eigenaren van een Lotus Elise MkII krijgen bovendien de kans om met hun standaard auto deel te nemen in een aparte klasse binnen de Lotus Cup. Indien u de, ongetwijfeld trotse, eigenaar bent van een Elise MkII met 120 pk, 160 pk of 192 pk kunt u zich per race inschrijven. Deze raceklasse is bedoeld voor beginnende coureurs en kost per race 600 euro inschrijfgeld.    

Kalender
 
De kalender ziet er als volgt uit:
24 april Hockenheim
9 mei Nürburgring
12 juni Oschersleben
17 juli Lausitzring
21 augustus Circuit Park Zandvoort
19 september Dijon
10 oktober Spa-Francorchamps
17 oktober Nürburgring
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet