DTM

DTM: Jeroen Bleekemolen in DTM met Opel Astra V8 Coupé

 

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar zijn geduld is uiteindelijk toch beloond: Jeroen Bleekemolen rijdt ook in 2004 voor Opel in de Deutsche Tourenwagen Masters. De jongste telg uit het Aerdenhoutse racegeslacht wordt morgen officieel voorgesteld als coureur van het Italiaanse OPC Euroteam.
 

Tekst: Ralf Dennissen
Foto's: Boudewijn Pieters

Twee weken geleden tijdens de Final Six op Zandvoort sprak Autosport.nl met  Jeroen Bleekemolen over een mogelijke DTM-stoel bij Opel. Toen gaf hij al aan dat er alleen mogelijkheden waren om een 2003-auto van Opel te besturen. Die Opel Astra V8 Coupé is het ook geworden, wat dus betekent dat de 22-jarige met een achterstand op zijn teamgenoten begint. Die rijden namelijk allemaal met een splinternieuwe 2004-spec Vectra GTS V8. Bleekemolen toen: "Ik hoop eventueel halverwege het seizoen ook over een Vectra te beschikken, maar zekerheid daarover heb ik niet."

 

"Ik vind  het moeilijk om te zeggen waar ik ten opzichte van de concurrentie sta", meldt Bleekemolen vandaag in de Telegraaf. "Er zijn vier Mercedes-coureurs die net als ik bij Opel in een auto van vorig jaar starten. De rest van het veld rijdt allemaal in een nieuwe auto, waarvan mag worden aangenomen dat die sneller zijn dan de één jaar oude modellen. Voorlopig zal ik me vooral richten op de Mercedes-bolides van 2003, dat is voor mij goed vergelijkingsmateriaal."

Uiteraard zijn er ook kansen voor het talent. Zo kent Bleekemolen het gros van  de DTM-circuits en bestuurt hij een auto waarmee hij  inmiddels kan lezen en schrijven. Bleekemolen: "Frentzen zal, met al zijn Formule 1-ervaring, toch moeten wennen aan het feit dat hij nu met een DTM-bolide op voor hem minder bekend terrein gaat racen."
Komende week zal de voormalige Formule Ford- en Renault Clio Cup-winnaar zich bij zijn team voegen op het Portugese Estoril. Daar staat namelijk een testweek voor alle DTM-coureurs gepland. "Kan ik direct wennen aan het circuit, want Estoril stond vorig jaar nog niet op de kalender, net als nieuwkomer Brno", aldus een op en top gemotiveerde Jeroen Bleekemolen.

Bleekemolen reed in 2003 een sterk debuutseizoen in de DTM. Hij drong twee maal door tot de 'Super Pole'-kwalificatie voor de tien snelste rijders. Bovendien scoorde  hij twee punten tijdens zijn thuisrace op Circuit Park Zandvoort door als zevende te eindigen. Het DTM seizoen start op 18 april met een race op het circuit van Hockenheim. Drie weken eerder, op 30 maart, vindt de officiële openingsceremonie plaats in Hamburg.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet