Clio Cup

Clio Cup: Allard Kalff dik tevreden terug uit Snetterton

Voor Allard Kalff kon het weekend op Snetterton eigenlijk niet kapot. Nadat hij in de eerste race op zaterdagmiddag zelfs nog kort tweede lag, maar door een eigen fout uiteindelijk terugviel naar een vierde stek, revancheerde hij zich op zondag. Op basis van de snelste rondetijd in de eerste race mocht Kalff de race op zondag van pole position starten.

Tekst: Jakob Dekker

“Eigenlijk ging het vanaf de start tot en met de finish fantastisch!”, opent de winnaar van de tweede Dunlop Sportmaxx Clio-race. “Dit is een mooi resultaat. Zeker wanneer je weet dat ik daarmee weer verder ben uitgelopen op directe concurrent Phil Bastiaans.”

De Limburger die zich op zaterdag minder geliefd maakte door Marc Koster in leidende positie aan te tikken, waardoor deze zijn zicht op eremetaal verloor. Inmiddels zou bekend gemaakt zijn dat Bastiaans deze actie moet bekopen met een schorsing voor de komende twee races. Een officiële bevestiging van deze straf kon op het redactiemoment niet verkregen worden.

Ondanks deze kleine dissonant bleek het merendeel van de rijders het daar in Engeland best naar zijn zin te hebben. Mike Verschuur kon na zijn overwinning op zaterdag alleen maar lachen over het verloop van de race, waarin met uitzondering van het bovengemelde, strak en sportief gereden werd. Kalff bevestigde dat na afloop ook. “Het was een race waarin veel positiewisselingen plaatsvonden en waarin fair gereden werd. Toen ik op het rechte stuk naast Mike reed moest hij lachen over hoe het op dat moment ging. Tuurlijk had ik het leuker gevonden als hier iets meer dan de huidige 17 auto’s hadden gereden. Maar het maakte de strijd er niet minder om. De tweede race verliep voor mij op rolletjes. Eigenlijk heb ik in die tweede race geen tegenstand gekend en kon dus maximaal scoren. Voor mij belangrijk dat ik hier als leider van het kampioenschap sterker vandaan ga, dan dat ik hier kwam.”

Bastiaans bezet in die titelstrijd nog steeds de tweede plaats, maar de –ook in Engeland- sterk rijdende Mario Bik komt naderbij. Hij staat nu derde in het kampioenschap en blijft daarmee Dillon Koster de nodige punten voor. Koster die tijdens de training en de eerste race niet helemaal lekker uit de verf kwam, maar zich op zondag revancheerde met een vierde plek.

Uitslag race 2
1. Allard Kalff, 12 ronden in 16 min 06.474
2. Mario Bik op 0.709
3. Phil Bastiaans op 1.103

Stand algemeen klassement na 8 races
1. Allard Kalff 141
2. Phil Bastiaans 124
3. Mario Bik 94
4. Dillon Koster, 77
5. Mike Verschuur 76

Stand van de Junior Cup na 8 races
1. Mike Verschuur 61
2. Marco Bikkers 41
3. Martin van de Brink 38
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet