Diversen

Robert van den Berg in European Alfa 147 Challenge

Robert van den Berg, regerend kampioen in de ID&T Clio Renault Sport Cup, stapt met zijn team Harders Plaza over naar de European Alfa Challenge. Dit is de EK-variant van de Alfa 147 GTA Challenge, waarin Tim Coronel vorig seizoen de titel veiligstelde. Pierre-Yves Corthals, de inmiddels vaste teamgenoot van Robert, verhuist mee. "Het EK is voor ons de eerste prioriteit",vertelde Robert tijdens testdagen van de klasse op Monza. "Waarschijnlijk rijden we ook enkele races in Nederland."  

Door: Roy van der Laan
 


Het team reed vorige week op Hockenheim de eerste ronden met de auto van Pierre-Yves, Monza betekende de doop van de auto van Robert.
Van den Berg verwacht samen met zijn teamgenoot goed te presteren in het kampioenschap. "We kunnen met z'n tweeën snel een goede afstelling vinden en we hebben inmiddels veel ervaring op  het gebied van succesvol samenwerken. Het is moeilijk om een verwachting uit te spreken, maar een plek bij de eerste vijf is zeker ons doel." Team Harders Plaza is nog op zoek naar sponsoring, maar volgens Robert is het wel al zeker dat het team met twee auto's in het EK in actie zal komen.
De European Alfa Challenge telt dit seizoen elf races, verreden tijdens zes LG Super Racing weekends. Op Monza, Valencia, Magny-Cours, Hockenheim en Imola rijdt de klasse een dubbele race, op Spa-Francorchamps komen de Alfa's één keer in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet