DTM

DTM: Primeur: De DTM-bolide van Christijan Albers

 

Als eerste laat AUTOSPORT.NL de AMG-Mercedes C-Klasse zien, waarmee de Nederlandse coureur Christijan Albers komend seizoen in actie komt tijdens de races van de DTM. De auto in het design van DaimlerChrysler Bank, de financiële dienstaanbieder binnen het DaimlerChrysler-concern, wordt voor het eerst getoond op de Autosalon van Genéve, die gisteren zijn deuren opende. In Genéve werd door Mercedes overigens in alle toonaarden ontkend dat er een mogelijke andere sponsor op de auto van Albers zou komen te staan. "Neem maar van mij aan dat Albers rijdt in de kleuren zoals die hier getoond worden. Daar is absoluut geen discussie over. We hebben al in januari bekendgemaakt dat Christijan in het ontwerp van de DaimlerChrysler Bank rijdt, en dat blijft ook zo", aldus Hans-Jürgen Mattheis, teammanager van het Mercedes-Benz-fabrieksteam HWA. 

Tekst: René de Boer   Foto: Rebocar Automotive Productions 

Namens Opel was in Genéve DTM-fabrieksrijder Marcel Fässler aanwezig. De Zwitser stond in eigen land natuurlijk in het middelpunt van de belangstelling van de nationale media, waar de DTM een belangrijke rol speelt. "Ik verheug me erg op het  komende DTM-seizoen. Dat ik nu bij Opel rijd is een spannende nieuwe uitdaging. De eerste ervaringen met de nieuwe Vectra GTS V8 zijn in ieder geval zeer positief", aldus Fässler.

Van 15 tot en met 18 maart vindt in het Portugese Estoril de eerste officiële ITR-test van het seizoen plaats. Voor het eerst zullen daar de drie merken uit de DTM, Audi, Mercedes-Benz en Opel, gezamenlijk in actie komen. De presentatie van de DTM wordt op 30 maart aanstaande gehouden in de binnenstad van Hamburg.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet