Clio Cup

Clio Cup: Chaotische race op Snetterton

Op het Engelse circuit van Snetterton is op zaterdag een race gereden in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Nadat eerder races op Circuit Park Zandvoort en Zolder in ware veldslagen uitmondden, waren ook dit keer de rapen gaar.

Tekst: Marco Antheunisse / PR

De kwalificatietraining leverde een verrassende pole position op voor Tim Buys. Hij werkte goed samen met Mike Verschuur, die de tweede tijd reed. Derde tijd was voor Bertus Sanders, voor Mario Bik op een vierde en Marc Koster op een vijfde plaats. De leiders in het klassement daarachter, Phil Bastiaans op een zesde en Allard Kalff op een zevende plaats.

De start was chaotisch, iedereen vloog er links en rechts af. Marc Koster kwam daar als beste uit en pakte een voorsprong van zo’n 20 meter, gevolgd door Phil Bastiaans en Mike Verschuur. Na vier ronden had Bastiaans het gat dichtgereden, de twee koplopers hadden ruim 100 meter voorsprong op de rest van het veld.

Bastiaans en Koster zijn dit seizoen aan elkaar gewaagd, maar net als op Circuit Park Zandvoort had Bastiaans een zetje nodig om de koppositie te pakken. Daarmee elimineerde hij echter Marc Koster, want zijn Clio raakte uit balans en Koster kwam terug in de race op een zesde plaats. Ook Bastiaans was zijn voorsprong kwijt, Mike Verschuur had de leiding overgenomen, gevolgd door Allard Kalff, Phil Bastiaans en Bertus Sanders. Een foutje van Kalff zorgde ervoor dat hij terug viel naar plek vier. Bastiaans probeerde nog twee ronden lang Verschuur van de zege af te houden, maar die hield goed stand en won zijn eerste race in de Clio Cup.

Uitslag race (onder voorbehoud):
1. Mike Verschuur
2. Phil Bastiaans
3. Bertus Sanders
4. Allard Kalff
5. Mario Bik
6. Marco Bikkers
7. Marc Koster

NB: Zondagochtend wordt er meer duidelijkheid verschaft over de uitspraak van de wedstrijdleiding omtrent de tik die Phil Bastiaans aan Marc Koster uitdeelde. Dit aangezien er geen baanrapport is, maar wel videobeelden van toeschouwers. Nu oude tijden lijken te herleven in de Clio Cup wordt het tijd om met harde hand op te treden, anders is het wachten op serieuze ongevallen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet