VLN

Div: Patrick Huisman in Audi-fabrieksteam voor 24h NürburgringVorig jaar al succesvol op de Nordschleife: Abt-Audi TT-R

Patrick Huisman keert terug in een DTM-auto, al is het dan niet in de DTM zelf. Audi heeft bekendgemaakt dat de Nederlandse coureur op 12 en 13 juni met een Abt-Audi TT-R zal deelnemen aan de 24-uursrace op de Nürburgring. Huisman zal tijdens deze race een team vormen met de Oostenrijkse oud-Formule 1-coureur Karl Wendlinger en de Duitser Frank Stippler. In de andere door Abt Sportsline ingezette TT rijden Christian Abt en de Zweden Mattias Ekström en Frederik Ekblom.

Tekst: René de Boer 
Foto: Abt Sportsline
 

Voor Audi, dit jaar voor het eerst sinds 1992 weer met fabrieksteams in de DTM vertegenwoordigd, is het tweede weekend in juni een logistieke nachtmerrie. Tijdens dit weekend staat immers niet alleen de 24-uursrace op de Nürburgring, maar ook de 24 Uur van Le Mans op het programma, waaraan Audi via privéteams, maar wel met ondermeer fabriekscoureurs Biela, Pirro en Kristensen, eveneens deelneemt. Zo werd voor de race op de Nurburgring de nodige versterking ingehuurd, waaronder dus Patrick Huisman, die al de nodige ervaring op de Nordschleife opdeed, onder andere met de Zakspeed-Chrysler Viper. Ook op het gebied van 24-uursraces geldt Huisman als een echte specialist: hij reed al in Le Mans, Daytona, Zolder, Spa-Francorchamps en op de Nürburgring.

"Het contact met Abt en Audi bestond al langer, maar nu zijn we eindelijk tot overeenstemming gekomen", aldus Huisman, die vorig jaar lange tijd aasde op een zitje bij Abt in de DTM, maar de laatste TT-R voor zijn neus zag weggekaapt door juniorrijder Peter Terting. Audi is een van de drie fabrikanten die dit jaar deelnemen aan de 24-uursrace op de Nürburgring. Ook Opel en BMW zijn van de partij. Vorig jaar streed Audi lange tijd met Opel om de overwinning, die uiteindelijk door het merk uit Rüsselsheim werd binnengehaald. De prestaties van de beide merken gaven in ieder geval aan, dat met de bolides uit de DTM ook lange-afstandsraces kunnen worden gereden, hetgeen voor die tijd door velen werd betwijfeld. Huisman verheugt zich op het evenement: "Reken maar dat het mooi wordt. Alledrie de fabrikanten nemen het enorm serieus, en dan zijn er ook nog tal van sterke privéteams. Bovendien is en blijft de Nordschleife het mooiste circuit ter wereld!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet