Formule 1

Formule 1: Raïkkönen pakt eerste pole op Turkse bodem

Een zeker niet probleemloze kwalificatie op het Turkse circuit nabij Istanboel heeft een pole position opgeleverd voor de Fin Kimi Raïkkönen. Hij wist een probleemloze ronde af te leggen en reed op zeer koelbloedige wijze naar de snelste tijd van de training toe. Achter hem waren het de twee Renault’s die zich goed vooraan wisten te positioneren. Opvallend waren de slechte prestaties van BAR, vooral door eigen fouten, Ferrari en Minardi. Positieve uitblinker was Williams, welke zich eindelijk weer eens met twee auto’s in de top tien wist te nestelen.

Tekst: Pieter de Boer, Foto's: PR

 Kimi pole 1


De eerste echte aanval op pole komt vandaag op naam van de Colombiaan Juan Pablo Montoya. Door het vroege uitvallen in de vorige race moet hij al vroeg de baan op om een tijd te realiseren. Hij doet uiteindelijk 1 minuut, 27 seconden en 352 honderdste over zijn ronde. Deze blijkt uiteindelijk goed te zijn voor een vierde tijd, net achter de 2 coureurs van Renault en zijn teamgenootje, maar voor de rest van het veld.

Dat een alles of niets ronde ook voor veel coureurs helemaal niets kan opleveren bewijzen vandaag een handvol coureurs. Villeneuve, Sato, Button en beide Schumachers gaan allemaal in de fout tijdens hun poging om pole position te pakken. Villeneuve en Michael Schumacher zetten daardoor helemaal geen tijd, terwijl Button en Sato bijna van achteruit moeten starten. Met een 13e en 14e plaats heeft het BAR-team alleen de Jordan en Minardi achter zich staan, gevolgd uiteraard door alle coureurs die geen snelle ronde gereden hebben.

 Schumacher 1


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet