Benelux Racing League

BRL: Don't call me MW V6 Series: Benelux Racing League van start

Nederland is een nieuwe autosportklasse rijker. De Benelux Racing League (BRL) maakt in het weekend van 2 mei aanstaande haar debuut op Circuit Park Zandvoort. De nieuwe raceklasse, die tot nu toe de werktitel MW V6 Series droeg, stond eigenlijk voor 2005 gepland. De interesse bleek echter dermate groot en positief dat besloten werd al in 2004 een volwaardige racekalender samen te stellen.  Het initiatief voor de BRL is afkomstig van ondernemer Harry Maessen, die de nieuwe silhouetwagen (op basis van een 325 pk sterke Ford Mondeo met een 4,0 liter V6) samen met Gerd Weyenberg van Weytech Technical Assistance ontwikkelde. Het is de bedoeling dat op 15 april aanstaande de nieuwe serie officieel wordt gepresenteerd. 

Tekst: PR

Benelux Racing League van start In het weekend van 2 mei maakt de BRL zich op voor haar eerste race op Circuit Park Zandvoort, waarna races volgen op 23 mei (TT Circuit Assen), 5 juni (Spa Francorchamps), 4 juli (Rockingham, een ovalcircuit), 18 juli (Zolder), 25 juli (Venray) en 29 augustus (Nürburgring). De finale wordt op 19 september op Circuit Park Zandvoort verreden. Een aantal evenementen bestaat uit een dubbele race.
"De BRL zal een spectaculaire serie gaan worden," voorspelt Maessen. "Gezien het gewicht van de auto, dat minder dan 900 kg bedraagt, en het motorvermogen zijn we in staat prachtige rondetijden te rijden. Zo ligt de verwachte rondetijd op Zandvoort bijvoorbeeld op 1:48. Daarnaast produceert de prachtige 4.0 liter V6 een schitterende sound en is het uiterlijk van de Mondeo zeer spectaculair. Verder garanderen wij als organisatie dat er elke wedstrijd 20 auto's aan de start staan, met zoals het er nu uitziet een prachtige mix van ervaren rijders en jong aankomend talent."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet