Diversen

Div: Beëindiging MINI Live verdient niet de schoonheidsprijs

MINI Live gaat niet door. Te weinig (potentiële) deelnemers en teams konden of wilden het vereiste budget op tafel leggen. Het is uniek dat een nieuwe raceklasse zo kort voor de start van het nieuwe autosportseizoen wordt afgeblazen. Ook al wist AUTOSPORT.NL dat de belangstelling voor de klasse niet groot was, toch kwam het voor ons als een verrassing dat de organisatie van MINI Live thans de stekker eruit heeft getrokken. Gezien de omstandigheden kon de organisatie niet anders. Met slechts een handjevol raceauto's is het zowel sportief als financieel niet mogelijk om een raceklasse te runnen. 

Roy van der Laan
 

Wij vinden het wel een kwalijke zaak dat de organisatie tot het laatste moment de schijn heeft opgehouden dat het allemaal goed zou komen met MINI Live. Zo weet AUTOSPORT.NL dat er op 13 februari een MINI Live-auto is aangeboden aan SBS6. De zender gaat morgen (20 februari) zijn plannen rond de coverage van nationale raceklassen, als voorprogramma van de uitzendingen van de F1-races, bekendmaken. MINI Live wilde dus kennelijk tijdens de persconferentie mooi weer spelen, terwijl op dat moment intern uiteraard al (zo goed als) vaststond dat MINI Live nooit het levenslicht zou zien. We weten ook dat Technopole op 13 februari bericht kreeg dat 'midden volgende week'; (dus gisteren!) de volgende batch van acht MINI's geleverd zou worden. Technopole is het bedrijf van Frans Verschuur, dat tekent voor de ontwikkeling en bouw van de MINI Live-raceauto's.  

Dunlop, de bandenpartner van MINI Live, stuurde op 13 februari een persbericht rond. Dunlop vertelde daarin trots over de overeenkomst met MINI Live. Ook Dunlop wist op dat moment (dus) nog van niets.

Dat MINI Live is afgeblazen, kunnen wij begrijpen. Maar de manier waarop met de belangrijkste partners binnen MINI Live is omgegaan, heeft zonder twijfel veel kwaad bloed gezet. Op deze manier ga je niet met elkaar om. Om met onze premier te spreken: het is slecht gesteld met de normen en waarden. Ook in delen van de autosport. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet