Diversen

Div: Duitse Yaris Cup biedt Nederlanders en Belgen graag onderdak

Na het bericht over het niet doorgaan van de geplande Benelux-Challenge met de Toyota Yaris meldt Toyota Duitsland dat belangstellenden vanuit Nederland en België in de Duitse Yaris Cup van harte welkom zijn. "Wij bieden graag plaats aan kandidaten die bij ons willen racen", verklaart Jost Reichel, manager van de Duitse Yaris Cup, tegenover AUTOSPORT.NL. "Met een Nederlandse of Belgische Yaris kan zonder problemen in Duitsland worden geracet. Er moeten alleen andere banden worden gemonteerd (de Duitse Cup rijdt op Dunlop in plaats van Yokohama; red.) en een andere chip voor het motormanagement, maar die kunnen wij op basis van de huidige chip zonder problemen programmeren."

Tekst: René de Boer

Vorig jaar al reed de Nederlander Martin Trip op de Lausitzring een gastrace in de Duitse Yaris Cup, terwijl naar verluidt de beide broers Nicky en Franklin Groot Kormelink voor komend seizoen hun interesse voor deelname in Duitsland hebben getoond. De Duitse Yaris Cup maakt deel uit van het aantrekkelijke BERU Top 10-pakket, dat diverse promotieklasses met toer- en formulewagens omvat. Er staan acht wedstrijden op het programma, waaronder op 23 mei een optreden op het TT-circuit in Assen. Verder wordt er gereden op Oschersleben (de eerste en de laatste race van het seizoen), de fraaie Sachsenring, de Lausitzring, de Nürburgring en de snelle Salzburgring in Oostenrijk.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Jost Reichel, telefoon 00 49 172 766 34 50 of e-mail jost.reichel@t-online.de 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet