Diversen

Div: Yaris Benelux Challenge komt niet van de grond

Yaris Benelux Challenge komt niet van de grondHet initiatief van Marco Scholten om een Benelux-cup rond de Toyota Yaris op te zetten, is mislukt. Ondanks dat er vele tientallen Toyota Yaris Cup-auto's in de Benelux staan, hebben zich de afgelopen maanden onvoldoende serieuze gegadigden bij Marco aangemeld. De initiatiefnemer moet flink investeren, onder meer in contracten met circuits en organisatoren van raceweekeinden, zonder dat er voldoende zekerheid is dat de Yaris Benelux Challenge daadwerkelijk van de grond komt. Dat was voor hem de reden om de stekker eruit te trekken. Begrijpelijk, maar wel jammer.

Tekst: Roy van der Laan

De Yaris Benelux Challenge bood een mooie kans om voor een relatief gering bedrag met een echte merkencup-auto te racen. Toyota Europe had al toegezegd dat men de kar op publicitair gebied wilde trekken. De klasse had dus ook wat te bieden voor (klasse)sponsors.

Het is zonde om al die Yaris Cup-auto's in een schuur te parkeren. Hopelijk komt er een ander alternatief voor de vele eigenaren van een Toyota 'Yarace'. Zijn er mogelijkheden bij de Clubraces van de NAV (Compact Cars) of bij de Zomeravond Competitie?   

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet