FIA F3000

Olivier Tielemans in FIA F3000
Zoals AUTOSPORT.NL enkele weken geleden al meldde, groeit Olivier Tielemans bij het team MA-CON Motorsport door naar het FIA International F3000 kampioenschap. Olivier promoveert vanuit de Formule Renault 2000. In zijn eerste jaar in de Formule Renault werd hij vijfde in het algemeen klassement en vierde in de juniorklasse.

Tekst: PR, 
aangevuld  door Roy van der Laan
  

De 19-jarige Olivier: "Het FIA International F3000 kampioenschap is een uitdagende klasse en een sterke competitie met goede coureurs. Ik zal dit jaar dan ook als een leerjaar beschouwen en belangrijke taken uitvoeren voor het team en mijn Duitse teamgenoot Tony Schmidt, zodat we belangrijke punten kunnen pakken voor het kampioenschap. Mijn ambitie in de autosport is uiteraard het hoogst haalbare te realiseren. Dit is dus een enorme kans voor mij en ik zal deze dan ook met beide handen aangrijpen. Ik neem de plaats in van Nicolas Kiesa. Nicolas is afgelopen seizoen via de F3000 doorgestroomd naar de Formule 1 als teamgenoot van Jos Verstappen!"

Olivier Tielemans heeft de afgelopen maanden in alle stilte aan zijn conditie en mentale voorbereiding gewerkt op het sportcomplex 'Esporta' van BMW Williams F1 in Oxford. Daar trainde hij veelvuldig samen met Formule 1-coureurs Ralf Schumacher en Juan-Pablo Montoya, onder begeleiding van F1-trainer James Milligan. Nadat de prestaties met betrekking tot zijn reactie- en uithoudingsvermogen in de afgelopen periode sterke progressie boekten wil Accenture, partner van BMW Williams F1, Olivier graag hebben voor het juniorenprogramma. 

Team MA-CON Motorsport is in 2001 opgericht door Marian Hamprecht. Hamprecht: "Ik ben erg blij dat wij gebruik kunnen maken van de diensten van Olivier, want hij bleek vorig jaar al snel te zijn bij een tweedaagse Formule 3-test op het circuit van Hockenheim. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel weet aan te passen aan de karakteristieken van het FIA International F3000 kampioenschap."

 

Mede door de inspanningen van Converse, SnörEX en Accenture werd zijn overgang naar dit prestigieuze F3000 kampioenschap mogelijk gemaakt.

Olivier kan niet langer wachten om zijn eerste kilometers te maken: "Gisteren ben ik in Dortmund geweest om een stoeltje te passen in de fabriek. Volgende week maandag beginnen we aan de driedaagse test op het circuit van Jerez (Spanje) om alvast aan de 560 pk sterke Lola B02/50 F3000 wagen te wennen!"

De mening van AUTOSPORT.NL: Olivier had beter nog een seizoen in de Formule Renault 2000 kunnen blijven, net als bijvoorbeeld Junior Strous. Hij had dan een gooi kunnen doen naar topklasseringen in het NK en het EK. De overgang naar de F3000 is waarschijnlijk een stap te snel en een stap te ver. 

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet