Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
FIA F3000

F3000: Nicky Pastorelli gaat voor kampioenschap Superfund Euro 3000

 

De allure is er. Relaxed, strak in een Italian style kostuum presenteerde Nicky Pastorelli zijn Formule 3000 aan de aanwezige pers en sponsoren. Rick Winkelman voorzag in de nodige achtergrondinformatie en interviews. De presentatie werd gehouden in en gesponsord door de Uithof in Den Haag Zuid.

Tekst en fotografie: Marco Antheunisse

Echt nieuw was de kennismaking met de auto natuurlijk niet, want 's ochtends had er al een uitgebreid artikel in de Telegraaf gestaan dat weinig vragen openliet. Nieuw was voor velen wel de kennismaking met Nicky Pastorelli persoonlijk, want de laatste 3 jaar heeft hij voornamelijk op buitenlandse circuits doorgebracht.

 

In de nationale autosport is Nicky Pastorelli geen onbekende, in 2000 reed hij in de Formule Arcobaleno. Meteen dat jaar al kwam Pastorelli op Assen in contact met Draco Racing, een team dat al menig bekend coureur heeft afgeleverd, zoals Rubens Barrichello (1990), Pedro Lamy (1991), Ricardo Zonta (1996), Bruno Junqueira (1998) en Felipe Massa (2001).Team manager Manfredi Ravetto (op de foto rechts, red.) bevestigde de vroege contacten met Pastorelli: "Adriano Morini, team eigenaar van Draco Racing, ontmoette Nicky 4 jaar geleden. Hij was toen nog een kleine jongen en reed in een Formule Arcobaleno. Morini besloot een test met hem te doen in Valencia, in 2000. Op dat moment startte het Pastorelli plan. We vonden hem toen nog niet helemaal klaar voor de F3000 en adviseerden hem om Formule Renault te gaan rijden. Dat heeft prima uitgepakt. Nicky is inmiddels een bescheiden jongeman met talent en een sterke wil. Hij is zeer professioneel met de autosport bezig en we zijn er zeker van dat we samen een goede job zullen doen", aldus een enthousiaste Manfredi Ravetto.In 2003 debuteerde Pastorelli al in de F3000 en stond hij verschillende keren op het podium. In het klassement eindigde hij op de vijfde plaats. 
Nu heeft hij dus zijn felbegeerde stoeltje bij een topteam uit deze klasse en, sportman als hij is, zal hij zijn pijlen richten op het hoogste schavot.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet