Benelux Racing League

BRL: Tim Coronel rijdt gastrace met een MWV6SERIES

Coronel zal een MWV6SERIES besturen tijdens de vieruursrace van Zolder, meetellend voor het Winter Endurance Kampioenschap. Deze race wordt verreden op zondag 1 februari. De regerend kampioen in de Pearle Alfa 147 GTA Challenge vormt een duo met Jeroen Reijntjens, die al veel kilometers met een MWV6SERIES achter de rug heeft.

Tekst: Roy van der Laan

Tijdens het verassende debuut in de Nieuwjaarsrace, waar de MWV6 Ford Mondeo van pole position vertrok, werd de nieuwe auto geplaagd door kinderziektes. Het team van Gert Weyenberg, Weytech, heeft de Ford Mondeo de afgelopen weken verder ontwikkeld en modificaties aangebracht. De beloofde, extra krachtige motor met een vermogen van 325 pk is nu gemonteerd.
Ondertussen groeit de belangstelling voor de MWV6SERIES. Er zijn, aldus de organisatie,  reeds 15 Ford Mondeo's ondergebracht bij de diverse teams en rijders. De drijvende krachten achter de MWV6SERIES verwachten de komende weken de contracten rond de laatste 10 Mondeo's te sluiten. Begin februari wordt de voorlopige racekalender bekendgemaakt met races in Engeland, Duitsland, België en ook Nederland.  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet