NK Formule Renault

NK Formule Renault: Ambitieus programma MP Motorsport

MP Motorsport gaat in 2004 naast het Nederlands Kampioenschap ook deelnemen aan het Europees Kampioenschap Formule Renault 2000. "Met de pole position van Ferdinand Kool op Donington hebben we aangetoond ook op Europees niveau de snelheid in huis te hebben. We willen laten zien dat Donington geen toevalstreffer was en dat we thuishoren in de Europese top", aldus een ambitieuze Mike Vliege, teammanager van MP Motorsport.

Ambitieus programma MP Motorsport Met als grootste voorbeeld Jaap van Lagen (in 2002 Nederlands en Benelux kampioen Formule Ford) heeft MP Motorsport al diverse kampioenen voortgebracht. In 2003 debuteerde het team uit Oudenbosch in de Formule Renault 2000. Tijdens de Marlboro Masters stond MP Motorsport-rijder Ferdinand Kool op pole position en schreef tijdens de Finaleraces een wedstrijd op zijn naam. Op Europees niveau plaatste Kool zich tijdens de race op Donington op pole position. Met deze resultaten als basis wil MP Motorsport het komend seizoen meestrijden in de kop van zowel het Nederlands als Europees Kampioenschap Formule Renault 2000. "Als professioneel team hebben we een naam hoog te houden. We hebben topmateriaal, een top-engineer en een ervaren en enthousiaste groep monteurs", aldus Vliege. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft MP Motorsport de afgelopen weken met onder andere Ricardo van der Ende en Bas Lammers al de nodige testkilometers afgelegd.

Het Europees Kampioenschap Formule Renault 2000 wordt dit jaar één van de sterkst bezette competities met veel talenten en een grote internationale uitstraling. De titelstrijd omvat negen raceweekenden, achttien races en bestrijkt heel Europa. Gezien dit internationale karakter kijkt MP Motorsport wat rijders betreft ook over de grenzen. De komende periode zullen naast Nederlandse ook buitenlandse rijders voor het team (kunnen) testen. Meerdere testdagen staan dan ook al gepland.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet