Diversen

Div: Renault Driver Development-rijders bekendgemaakt

Renault Sport heeft zes rijders in zijn befaamde Renault Driver Development-programma opgenomen. Carlo van Dam, die de afgelopen twee jaar RDD-rijder was, maakt geen deel meer uit van het eliteclubje. De 17-jarige coureur wil het komende seizoen uitkomen in de Habo DaCosta Formule Renault. Giedo van der Garde is één van de nieuwkomers binnen RDD. 

Tekst: Roy van der Laan

De rijders Heikki Kovalainen (Finland) en Jose-Maria Lopez (Argentinië) mochten hun contract met Renault verlengen. Heikki eindigde vorig jaar op de tweede plek in het World Series by Nissan Championship (Nissan en Renault zijn een gelukkig getrouwd paar, vandaar) en Lopez won de titel in de Eurocup Formule Renault V6. Beiden hebben hun eerste F1-test al achter de rug bij respectievelijk Renault en Minardi. Een overstap richting F1 lijkt logisch, maar er is anders besloten. Kovalainen blijft komend seizoen actief in de World Series by Nissan, Lopez gaat het in de F3000 proberen.
Zoals elders op Autosport.nl is te lezen, is Giedo van der Garde in het RDD opgenomen. Hij rijdt samen met zijn nieuwe teamgenoot Loïc Duval (F) in de F3 Euroseries. De Braziliaan Lucas DiGrassi gaat voor het team HiTech Racing rijden in het Brits F3-kampioenschap. De zesde rijder van het Renault Driver Development-programma is de Belg Jerome D'Ambrosio, die vorig jaar de Belgische Formule Renault 1600-titel won. Hij komt uit in de Franse en Europese titelstrijd van de Formule Renault 2000.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet