Formule 3

Giedo van der Garde voor Renault Driver Development Program in F3

 

De prima prestaties van Giedo van der Garde zijn het afgelopen jaar niet onopgemerkt gebleven. Met name in de Formule Renault Euroseries maakte hij, in pas zijn eerste autosportseizoen, grote indruk. Dat heeft ertoe geleid dat de 18-jarige Veenendaler is uitverkoren om tot het Renault Driver Development Program toe te treden. Hij gaat het hele Euroseries Formule 3-programma rijden. Giedo van der Garde gaat rijden voor Signature, het officiële Renault Formule 3-team waarvoor vorig jaar onder anderen Fabio Carbone " de winnaar van de Marlboro Masters 2002 " uitkwam. De F3 Euroseries rijdt op 5 september op Circuit Park Zandvoort. Giedo komt daarnaast natuurlijk tijdens de Marlboro Masters in actie, op 8 augustus op het duinencircuit.

Voor de KNAF Talent First-winnaar van vorig jaar leverde het seizoen 2003 dus toch de hoofdprijs op, ondanks dat hij geen enkele zege wist te boeken in de Habo DaCosta Formule Renault. Pech en onervarenheid kostten hem menigmaal de zege. Giedo: "Ik heb best wel eens aan mezelf getwijfeld, maar ik weet dat ik de capaciteiten heb. De stap om als wereldkampioen karting in de autorensport te debuteren was veel groter dan ik ooit had gedacht. Maar met Van Amersfoort Racing heb ik het enorm getroffen. Ik heb in één jaar meer opgestoken dan ik anders in drie jaar had kunnen doen. Zowel in Oschersleben als in Donington was ik gewoon de snelste van het Europese veld. En die foutjes die ik toen nog maakte, ach, daar hebben die mensen van Renault gelukkig doorheen gekeken."  De promotie van Giedo van der Garde is een opsteker voor twee partijen: De KNAF en Renault Nederland. Giedo bewijst als KNAF Talent First-rijder dat dit talenten scoutingprogramma een grote impuls voor onze nationale autosport kan betekenen. Helaas staat het KNAF Talent First-programma in 2004 op een laag pitje vanwege onvoldoende financiële mogelijkheden.
Giedo krijgt twee teamgenoten. De 19-jarige Nicolas Lapierre reed vorig jaar al Formule 3 in het Signature-Plus team en won de prestigieuze Grand Prix van Macau. De 21-jarige Loïc Duval werd vorig jaar kampioen in het Franse Formule Renault-kampioenschap.
Giedo's seizoen begint op 17 en 18 april in Hockenheim, voorafgaande aan dat racweekeinde krijgt hij nog ruimschoots de gelegenheid om te testen en om zijn team en teamgenoten te leren kennen.  

 

 

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet