NK Formule Renault

NK Formule Renault: Wie legt het eerste puzzelstuk

Als we op de geruchten af mogen gaan dan is de Habo DaCosta Formule Renault dit seizoen zeker zo goed bezet als in 2003. Ondanks dat er een paar coureurs naar het buitenland vertrekken. Nieuwe bloed staat te trappelen om zich te meten met de bestaande concurrentie met als inzet: Paul Meijer op te volgen als kampioen.

Tekst: Matthe IJzerman - Foto: Chris Schotanus

Er heeft dus nog niemand echt getekend, als we de teammanagers mogen geloven. Waar is het wachten dan op?, zal de lezer zich afvragen. Wel, in de Formule Renault is het het omgekeerde van de Formule 1. Daar zijn zo weinig plaatsen dat naarmate het transferseizoen vordert, een stoeltje steeds duurder wordt. Vraag dat maar aan Jos Verstappen. In onze eigen Habo DaCosta Formule Renault zitten ook professionele teams, die het liefst twee of drie auto's inzetten. Gedeelde kosten maken immers de begroting sneller sluitend want ze hebben allemaal professionele engineers in dienst, ondersteund door (semi) professionele monteurs. En al het benodigde materiaal is ook al aangeschaft. Grote investeringen die alleen te gelde kunnen worden gemaakt als er wordt gereden. Dus wordt er, naar mate de Paasraces naderen, her en der wel wat water bij de wijn gedaan.

Aan de andere kant, hoe vroeger je tekent, des te eerder kun je beginnen met testen. En de daarmee vergaarde voorsprong helpt je al een flink eind op weg. Zo legde ook Paul Meijer de basis onder zijn kampioenschap. Meijer gaat, als we het goed hebben, zijn heil in de Euroseries Formule Renault zoeken, samen met AR Motorsport. En Giedo van der Garde gaat ook op de Europese toer. Ferdinand Kool staat op het punt om een contract met een Spaans Formule 3 team te tekenen, en gaat het Spaanse F3-kampioenschap rijden. En natuurlijk de Marlboro Masters, waar hij als Nederlander zeker de nodige aandacht zal krijgen. Olivier Tielemans zien we naar eigen zeggen ook niet meer terug in de Formule Renault want hij gaat eventueel ook naar Spanje, voor de Formule 3 of de Nissan World Series Light, of zoekt het nog hogerop in het Engelse F3-kampioenschap.


Op de foto is Ricardo van der Ende aan de slag met de MP Motorsport FR 2000
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet