Formula Regional European

Div: Junior Strous wint eerste race Amerikaans Formule Renault 2.0 kampioenschap

Junior Strous was oppermachtig tijdens de eerste race van de Winter Invitational series in Sebring (VS). De Formule Renault 2000-coureur was de snelste in de vrije training en in de kwalificatie en won vervolgens, vanaf pole position, de wedstrijd.  

Tekst: Willem van Densen en PR

Junior Strous wint in Amerikaans FR2000 kampioenschap De 17-jarige Formule Renault-coureur over zijn fraaie prestatie: "Ik was zeer verbaasd over het behalen van de pole position, omdat ik in mijn snelste ronde veel last had van verkeer. Ik had een goede start en ging als leider de eerste bocht in. Ik heb daarna een flink gat geslagen met de concurrentie. Ik kon me op dat moment goed concentreren op mijn eigen race." 

  

Halverwege de race zorgde een ongeluk van de Mexicaan Germain Quiroga voor een safety car-procedure. Hierdoor verdween de voorsprong van Strous op de nummer 2, Pascal Kochem, als sneeuw voor de zon. "Gelukkig duurde dit incident niet lang en kon ik mijn voorsprong gestaag uitbouwen", aldus Strous."Tot dusver loopt werkelijk alles op rolletjes. De auto voelt goed aan en we hebben ons huiswerk goed gedaan."

Strous reed ook de snelste raceronde en kreeg van de organisatie als bonus een test aangeboden in de nieuwe Formule Renault V6 én 5 punten extra voor het kampioenschap. 
Yelmer Buurman zat er ook goed bij. Hij kwalificeerde zich knap als zevende en eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet