Formule 1

Formule 1: Ondanks ultimatum geen duidelijkheid Verstappen-Jordan

"Jordan heeft telefonisch zijn woord gegeven," aldus een persbericht van Trust na het aflopen van het gestelde ultimatum. Jos Verstappen rijdt dus voor Jordan! Echter, volgens een woordvoerder van het team, zijn er geen plannen om coureurs bekend te maken. Jos rijdt dus niet? "We praten weer verder met Jordan," liet persoonlijke manager Raymond Vermeulen weten. Het hoofdstuk Jordan is dus nog niet afgesloten. 

 

Tekst: Christiaan W. Lustig
Foto: Peter van Egmond

"Jordan heeft telefonisch zijn woord gegeven"  Trust
Na uitvoerig overleg tussen Michel Perridon en Eddie Jordan, heeft Jordan Ford positief gereageerd op het voorstel van Trust. Dat meldde het computerbedrijf gisteren (vrijdag 23 januari 2004) op haar website. Volgens Perridon heeft Jordan, eigenaar en Directeur van het gelijknamige, "telefonisch zijn woord gegeven". "We zijn blij dat we weer een stap verder zijn," voegde Perridon eraan toe. "Jos is een uitstekende rijder met een enorme staat van dienst die absoluut een stoel in de Formule 1 verdient." Als we Trust mogen geloven, rijdt Verstappen volgend seizoen in de Jordan-Ford. 

Woordvoerder: Jordan maakt geen coureurs bekend
Het lijkt er dus op dat het ultimatum dat het Verstappen-kamp stelde dus positief heeft uitgepakt. Via de website van de Limburger had het management namelijk laten weten dat hij uiterlijk vrijdag 23 januari om 17:00 uur "duidelijkheid wil omtrent de positie van Jos bij het Jordan F1-team". Men was van mening dat er voldoende duidelijkheid was om tot een definitief besluit te komen. Echter, een woordvoerder van Jordan liet gisteren weten dat er geen plannen zijn om coureurs bekend te maken. Als we Jordan mogen geloven, ligt er nog niets vast. (En als Verstappen écht serieus was over de gestelde deadline, heeft hij zijn carriére gisteren beëindigd.) 

"We praten weer verder met Jordan," aldus Vermeulen
Over het inmiddels beruchte ultimatum wilde hij niets kwijt, maar ook Verstappens persoonlijke manager, Raymond Vermeulen, heeft gisteren contact gehad met Jordan. "We praten weer verder met Jordan. Er moeten nog wat nadere zaken worden uitgewerkt," liet hij weten via Verstappen.nl. "Verder is er met Jordan afgesproken om 'volledige radiostilte' in acht te nemen. Dus daar ga ik me nu ook aan houden." Als we Vermeulen mogen geloven, is er nog geen einde gekomen aan het hoofdstuk Jordan. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet