Formule 1

Europese races Formule 1 in gevaar

Aanpassingen in de Europese wetgeving inzake strafvervolging na een dodelijk race-ongeluk brengen de Europese Formule 1-races ernstig in gevaar. Door deze aanpassingen worden de teams nl. aansprakelijk gesteld, wanneer een coureur op een Europees circuit komt te overlijden.

Tekst: Marco Antheunisse

De teambazen van de Formule 1-teams zijn, hoewel de veiligheid in Formule 1 de laatste jaren zeker is verbeterd en er de laatste 9 jaar geen dodelijke ongelukken meer zijn geweest, niet van plan een dergelijk risico op zich te nemen. Na een vergadering over dit onderwerp op vrijdag 16 januari jl. hebben de teams een brief over hun standpunt geschreven naar de betrokken autosportorganisaties in de zes Europese landen waar een Grand Prix op het programma straat.
In de brief stellen zij dat er alleen in Europa geracet zal worden wanneer vooraf de garantie wordt gegeven dat de nieuwe strafprocedure niet gebruikt zal worden bij de Formule 1. Wanneer die garantie er niet snel komt zal dit een nog niet te overzien gevolg hebben voor het kampioenschap in 2004. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet