DTM

DTM: Christijan Albers opnieuw met Mercedes-Benz in DTM

 

Christijan Albers toont het opvallende bankkluis-ontwerp van zijn wedstrijdauto, hier nog op een model van een AMG-Mercedes CLK


Christijan Albers rijdt ook komend seizoen voor Mercedes-Benz in de DTM. Hij komt uit met een Mercedes-Benz C-Klasse in de kleuren van de nieuwe sponsor DaimlerChrysler Bank, de financiële dienstaanbieder van het DaimlerChrysler-concern. Dat maakte Mercedes-Benz vandaag bekend. De carrosserie van Albers' wedstrijdauto komt eruit te zien als een bankkluis, opnieuw een opvallend en spraakmakend design van Mercedes-Benz in de DTM. "Een gaaf ontwerp, nu rijd ik in de snelste bankkluis ter wereld", grapt Albers, die afgelopen seizoen vier DTM-races won en tot aan de finale in de strijd was om de kampioenstitel.


Tekst: René de Boer 
Foto: PR

Na Jean Alesi en Bernd Schneider is Christijan Albers de derde fabrieksrijder voor het komende DTM-seizoen die door Mercedes-Benz wordt bevestigd. Evenals de Fransman en de Duitser zal Albers een nieuw te ontwikkelen toerwagen op basis van de Mercedes-Benz C-Klasse besturen, ingezet door het fabrieksteam HWA uit Affalterbach. Algemeen wordt aangenomen dat de Brit Gary Paffett de vierde en laatste nog beschikbare C-Klasse gaat bezetten. De overige vier auto's bij Mercedes-Benz zullen CLK's van het afgelopen seizoen zijn, die aan de start worden gebracht door de teams van Rosberg en Persson. Tot de kandidaten voor deze auto's, die naar verluidt elk een bedrag van 500.000 Euro moeten meenemen om te kunnen rijden, behoren de Duitsers Markus Winkelhock, Stefan Mücke en Thomas Jäger, alsmede de Tsjech Jaroslav Janis.

Nadat Albers vorig jaar successen boekte in de kleuren van Mercedes-Benz ExpressService, is het nu de DaimlerChrysler-bank die zijn auto siert. Het financiële concern is voor het eerst als sponsor in de DTM actief. "Als jonge opkomende rijder past Christijan Albers uitstekend bij ons. Ook de DaimlerChrysler Bank heeft zich immers sinds de start in het directe bankwezen anderhalf jaar geleden al snel ontwikkeld", verklaarde Dr. Roland Folz, voorzitter van de raad van bestuur van de DaimlerChrysler Bank, bij het ondertekenen van het contract. De DaimlerChrysler Bank, onderdeel van DaimlerChrysler Services AG, telt in Duitsland 1500 medewerkers en 800.000 klanten.

Christijan Albers verheugt zich al op zijn eerste meters met de nieuwe Mercedes. "Ik zal er alles aan doen om het vertrouwen dat Mercedes-Benz en de DaimlerChrysler Bank in mij stellen, waar te maken. Ik ga ervan uit, dat de strijd nog harder zal zijn dan vorig jaar en daarom wordt de DTM in 2004 beslist het beste seizoen tot nu toe."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet