Clio Cup

Clio Cup: Renault Nederland gaat door met Clio Cup

Renault Nederland ondersteunt ook in 2004 de ID&T Clio Renault Sport Cup. De Renault-importeur wilde doorgaan met de Clio Cup als de KNAF aan enkele voorwaarden had voldaan. De importeur heeft een goed gevoel over de ontwikkelingen van de laatste maanden en heeft daarom besloten om het licht definitief op groen te zetten. 

Tekst: Roy van der Laan

Renault Nederland gaat door met Clio Cup Renault vroeg de KNAF (de nationale autosportbond) harde toezeggingen te doen om de klasse in goede banen te leiden. De importeur heeft geen zin meer in 'rampartijen' zoals tijdens de Marlboro Masters vorig jaar. Rampartijen die bovendien grotendeels onbestraft bleven. Tegelijkertijd wil Renault Nederland dat er een einde komt aan de ergernissen die afgelopen jaar zijn ontstaan op het gebied van CAR-zaken (beroepszaken tegen beslissingen van de technische commissie of de wedstrijdleiding). Het duurde soms een half jaar tussen het moment waarop een CAR-zaak werd aangespannen en het moment dat het College voor Autosport Rechtspraak uitspraak deed. Dat moet sneller. 

Goed gevoel
 
Renault Nederland meldt dat er thans nog geen 'keiharde afspraken' zijn, maar dat de importeur wel een goed gevoel heeft over de ontwikkelingen van de laatste maanden. Renault wijst hier bijvoorbeeld op de goed verlopen Trophy of the Dunes. Renault Nederland heeft daarom besloten om het licht definitief op groen te zetten. De ID&T Clio Renault Sport Cup gaat zijn vierde jaar in, met zelfs een optie op 2005. Als de zaak in 2004 weer uit de hand loopt, gaat het boek 'ID&T Clio Renault Sport Cup' wat Renault Nederland betreft aan het einde van dit jaar dicht.
Het seizoen 2004 omvat zeven evenementen. Naast races op Circuit Park Zandvoort, TT Circuit Assen en Zolder komt er een race op Hockenheim, Dijon of Le Mans. Waar deze race buiten de Benelux wordt verreden en wanneer is nog niet bekend. 
 
Euroseries De Renault Sport Clio International Cup (het EK Clio Cup) is geschrapt. Er komt wel een beknopt Euroseries-kampioenschap, met races op Spa-Francorchamps, Hockenheim, Monza en Oschersleben. Helaas valt de laatstgenoemde race samen met onze nationale race tijdens de Trophy of the Dunes.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet