Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Contractverlening tot en met 2006 voor Rubens Barrichello

Rubens Barrichello rijdt tot en met 2006 voor Ferrari. Dat heeft het team vandaag bekendgemaakt tijdens haar jaarlijkse persevenement in Madonna di Campiglio. Met zijn nieuwe contract heeft Barrichello volgens eigen zeggen "nog drie kansen om het kampioenschap te winnen".

  

Tekst: Christiaan W. Lustig
Foto: Peter van Egmond


Barrichello tekent bij 'dream team' Ferrari
In elk geval tot het einde van 2006 rijdt Rubens Barrichello voor Ferrari. Dat heeft het team vandaag bekendgemaakt. Het contract van de Braziliaan zou aan het einde van komend seizoen aflopen. De deal is met twee jaar verlengd en zodoende weer in lijn met de overeenkomsten die de andere sleutelfiguren van het Italiaanse 'dream team'. Barrichello werd de afgelopen maanden in verband gebracht met het stoeltje van Juan Pablo Montoya. Die verhuist per 2005 van Williams-BMW naar McLaren-Mercedes. 

Nog drie kansen om kampioen te worden
Nog drie kansen heeft Rubens Barrichello om zijn droom " het winnen van het Wereldkampioenschap " te verwezenlijken. Dat zei de zevenvoudig Grand Prix-winnaar tijdens het persevenement in het besneeuwde Madonna di Campiglio. "Ik denk alleen maar aan vandaag en ik denk aan het winnen van races," aldus Barrichello. "Ik denk aan het vervullen van mijn droom om een Wereldkampioenschap te winnen " ten minste één. Door dit contract te ondertekenen heb ik minstens nog eens drie kansen om het kampioenschap te winnen." 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet