Diversen

Div: Junior Strous naar Amerika

Formule Renault 2000-coureur Junior Strous gaat zich ook deze winter in Amerika voorbereiden op het komende Europese raceseizoen.

Tekst: Willem van Densen

Woensdag 14 januari vertrekt Junior naar Amerika, waar hij gaat deelnemen aan het Amerikaanse FR2000-winterkampioenschap. De auto van Junior zal worden ingezet door het eigen team van de familie Strous. Na de slechte ervaring van vorig jaar (de auto van Junior kwam te laat aan in Amerika vanwege vertraging van de boot) is de auto deze keer vroegtijdig ingescheept.
De winterseries in Amerika behelzen een vijftal races. Na vorig jaar als veertiende in deze serie te zijn geëindigd, mede vanwege het gemis van de eerste twee races, gaat Junior nu voor de eerste plaats.
Omtrent het komende Europese seizoen wist Junior te vertellen dat het budget voor het komende seizoen rond is. Naast het NK zal Junior ook het volledige EK rijden. Een keuze voor een team is echter nog niet gemaakt.
De kans om wederom bij Van Amersfoort Racing te gaan rijden is ruimschoots aanwezig, maar een optreden met een eigen team is ook mogelijk. Een beslissing hierover wordt niet eerder dan eind februari verwacht.

Racedata 2004 World Winter Invitational:
23 Januari Sebring
24 Januari Sebring
13 Februari Homestead Miami
14 Februari Homestead Miami
17 Februari Homestead Miami


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet