Sportscars

Sportscars: Arie Luyendijk jr. met Ford tijdens Daytona 24U

 

Arie Luyendijk jr. zal tijdens de 24U van Daytona eind deze maand voor het team van Sylvain Tremblay met een Multimatic Ford Ford Focus in de Daytona Prototype(DP) categorie uitkomen. Zijn teamgenoten zijn Paul Mears jr. Mike Borkowski en Nick Ham. Afgelopen week nam Luyendijk jr. aan de voortrainingen deel. 

Tekst: Willem J. Staat 

Voor 2004 lijkt het uitgesloten dat de overwinning naar een GT 3 Porsche zal gaan, de nieuwe Daytona Prototype categorie begint eindelijk gestalte te krijgen en er worden in de eerste wedstrijd van het GrandAm kampioenschap maar liefst 19 prototypes aan de start verwacht. Luyendijk jr. die door teambaas Sylvain Tremblay werd uitgenodigd, reed afgelopen week de 9e snelste tijd met de Multimatic Ford Focus.

Tevens maakte Luyendijk jr. een nieuwe sponsor bekend. Hij wordt dit seizoen ondersteund door Pocket Choppers, een soort van kleine motorfietsjes, die het geluid van een grote maken en ruim 100 km/u. kunnen behalen.Geruime tijd werd jr. in de Amerikaanse media in verbinding gebracht met het Team van Eddie Cheever voor de IRL series, maar aartsrivaal Ed Carpenter tekende deze week een contract bij Red Bull Team Cheever. Ik ben Sylvain Tremblay erg dankbaar dat hij met deze kans geeft, aldus Luyendijk jr. Tijdens de voortraining op Daytona was de Doran Chevrolet van Forrest Barber, Terry Borcheller, Andy Pilgrim en Milka Duno het snelst met 01.48.11, gevolgd doorde Brumos Porsche van Sasscha Maassen, David Donohue, Darren Law en Lucas Luhr.

NASCAR sterren Dale Earnhardt jr. en Tony Stewart waren derde snelste met eenCrawford Chevrolet.Zij werden daarbij overigens geassisteerd door de Brit Andy Wallace. Het team van Ganassi dat met Scott Pruett en Max Papis het gehele GrandAm Daytona Prototype kampioenschap zal betwisten met een Lexus Riley trainde als vierde.Het project van Ganassi staat onder leiding van teammanager Mike Hull, die o.a. Jimmy Vasser, Alex Zanardi, JP Montoya en Scott Dixon naar diverse CART/IRL kampioenschappen loodste. Speciaal voor dit project heeft Ganassi de beste mensen uit zijn NASCAR/IRL teams vrijgemaakt!Een andere bekende naam die als 17e trainde was Nikolai Kozarowitsky met Fabcar Lexus. Enkele jaren geleden kwam deze Limburger in het Benelux Formule Ford kampioenschap uit. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet