Formule 1

Formule 1: Giancarlo Fisichella mag van Sauber ook Ferrari testen

De weg is open voor Giancarlo Fisichella om komend seizoen voor Ferrari te testen. Hij mag bovendien vertrekken bij Sauber als hij een aanbieding van één van de topteams krijgt. Als Italiaan hoopt Fisichella natuurlijk op Ferrari, maar voor het stoeltje naast Wereldkampioen Michael Schumacher heeft hij concurrentie. 

Tekst: Christiaan W. Lustig

Weg open voor Fisichella om voor Ferrari te testen
Als alle puzzelstukjes op hun plaats vallen, test Giancarlo Fisichella nog dit jaar voor Ferrari. Dat meldde het Britste tijdschrift Autosport tijdens de kerstvakantie. Fisichella komt komend seizoen uit voor Sauber Petronas. Dankzij de jarenlange relatie tussen het team en motorleverancier Ferrari, lijkt een test in 2004 zeer waarschijnlijk. "Het is belangrijk voor ons dat Ferrari veel bandentests doet, dit jaar," legde Peter Sauber, Directeur van het gelijknamige team, uit. "Als zij Felipe Massa of Giancarlo kunnen gebruiken, kunnen die dat doen." 

Coureur mag weg als aanbieding van topteam komt
Ondanks een deal voor twee seizoenen, zou Sauber zijn coureur niet in de weg staan als die een aanbieding van een topteam zou krijgen. Fisichella heeft er nooit een geheim van gemaakt een periode bij het team als opstap te zien. "Ik wilde Sauber [met een tweejarig contract; CWL] laten zien dat ik vastbesloten ben met hen samen te werken, maar wie weet wat de toekomst brengt?" zei de inmiddels 30-jarige Italiaan bij het tekenen van de overeenkomst. "Peter Sauber heeft gezegd dat ik weg mag, als er een aanbieding van één van de topteams komt. Dat is precies de manier waarop Kimi Räikkönen onder zijn contract uit kon om naar McLaren-Mercedes te gaan." 

Fisichella hoopt op Ferrari, maar heeft concurrentie
Stiekem hoopt Fisichella waarschijnlijk dat hij in 2005 voor Ferrari kan rijden. Het contract van Rubens Barrichello, die Michael Schumacher bij al zijn titels voor de Italiaanse stal assisteerde, loopt na dit seizoen namelijk af. Echter, de afgelopen weken deden geruchten de ronde dat de Braziliaan een verlenging tot en met 2006 is overeengekomen. Dat heeft de Scuderia niet bevestigd. Ook Fisichella's teammaat bij Sauber, Felipe Massa, heeft nauwe banden met Ferrari, want hij testte vorig seizoen voor het team. Tekst: Christiaan W. Lustig
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet