DNRT

DNRT: Zwaar ongeluk Michael Bleekemolen

3509 220"Het was de hardste klap die ik ooit heb gemaakt." Michael Bleekemolen was tijdens de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort nog steeds niet helemaal bijgekomen van een zwaar ongeluk, anderhalve week eerder in Oostenrijk. 

Tekst: Roy van der Laan 

Michael Bleekemolen heeft in meer dan 30 jaar in nagenoeg alle autosportklassen gereden, tot en met de Formule 1. Natuurlijk ging dat niet altijd goed, dat hoort er nu eenmaal bij. Michael heeft qua crashes al het een en ander meegemaakt. Eind december maakte hij de zwaarste crash uit zijn carriere mét een slee. "Ik gleed tijdens onze wintersportvakantie op een slee naar beneden. Plotseling ging ik steil omlaag, ik kon met geen mogelijkheid meer remmen. Ik werd van de helling gelanceerd en klapte tegen de gevel van een hotel, waarna ik zeven meter naar beneden viel en in de tuin van het hotel terechtkwam", blikte hij op zijn ongeluk terug. "Toen ik de muur op mij af zag komen, dacht ik bij mezelf: 'dit is het einde'. Ik ben nog nooit zo geschrokken."


Bewusteloos
Michael was na zijn val buiten bewustzijn en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek de schade mee te vallen: hij had een hersenschudding en een geblesseerde knie. "Ik heb vreselijk veel geluk gehad. Als ik met mijn hoofd tegen de muur was geklapt, was het waarschijnlijk anders afgelopen", aldus de enorm opgeluchte race-routinier. "Toen ik bijkwam, voelde ik voorzichtig of ik nog gevoel in al mijn ledematen had. Dat bleek wonderwel en gelukkig het geval." In het ziekenhuis werd Bleekemolen behandeld door een dokter die helemaal de weg kwijt was. Michael:"Die man zat onder de drank en de drugs. Later hoorde ik dat hij al twee keer uit zijn ambt is gezet. In het dorp waar wij waren, komt geen enkele inwoner meer bij hem over de vloer. Hij moet het hebben van onwetende toeristen."
Toen Michael later het hotel bezocht waar hij tegenaan was gevlogen, schrok hij nogmaals. "Op de plek waar ik de muur had geraakt, zat een grote scheur. Het pleisterwerk was op die plaats afgebrokkeld en naar beneden gevallen."
Na zijn zege tijdens de Nieuwjaarsrace was hij volgens eigen zeggen 'dubbel blij'. "Ik ben blij dat we gewonnen hebben en ik ben blij dat ik nog leef en nog kan lopen."   
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet