DNRT

DNRT: Nieuwtjes tijdens NieuwjaarsraceIn en rond de pitstraat van Circuit Park Zandvoort hadden de deelnemers veel nieuws over het komende autosportseizoen te melden. 
 

Tekst: Roy van der Laan 

Ferdinand Kool groeit vanuit de Habo DaCosta Formule Renault door naar het Spaans Formule 3-kampioenschap. "Dat ik in dit kampioenschap uitkom is al zeker, ik weet alleen nog niet bij welk team", vertelde hij. "In Spanje komt een vol veld aan de start, ik verwacht circa 34 auto's. Naast dit kampioenschap rijd ik ook de races in Korea, op Macau en de Marlboro Masters." In Spanje rijden alle F3-coureurs met een Toyota-motor. De klasse is daarmee gelijkwaardiger dan de kampioenschappen in Duitsland/Frankrijk (Formule 3 Euroseries) en in Engeland, waarin met motoren van verschillende fabrikanten wordt gereden. Kool:"Bovendien krijgen na elke race de laatste drie van de dag de motoren van de top drie, en vice versa. Eerlijker kan bijna niet." De kampioen in Spanje krijgt een tweedaagse test bij het Toyota Formule 1-team aangeboden!  

Ton Strous jr. alias Junior Strous
vertrekt binnenkort naar de VS, waar hij net als vorig jaar de Amerikaanse Formule Renault 2000 winterseries zal rijden. Het kampioenschap omvat vijf races, te beginnen op 25 januari. Het kampioenschap wordt op 5 maart afgesloten op Sebring. Strous rijdt in 2004 zowel het NK als het NK Formule Renault 2000, het is alleen nog niet bekend bij welk team. De kans is vrij groot dat de familie Strous een eigen team gaat runnen. 
 
 

David Hart
vertelde dat hij samen met Mike Hezemans een volledig seizoen Belcar zal rijden. Het duo komt in actie met de Chrysler Viper die David nog in zijn bezit heeft. Deze auto wordt momenteel aangepast voor het nieuwe seizoen. Volgens Hart zullen er dit jaar drie Vipers en twee Corvettes rijden in het prachtige Belgische GT-kampioenschap. 

Jean-Pierre Verhoeven
bestuurde samen met gelegenheids-teamgenoot Ferdinand Kool een Porsche 996 GT3 in Cup-specificaties, eenzelfde auto als waarmee onder meer in de Porsche Supercup wordt gereden en (dus) gelijk aan de auto waarmee Team Bleekemolen het Winter Endurance Kampioenschap rijdt. Verhoeven zal dit seizoen samen met André van Hoof uitkomen in het Belcar kampioenschap. Vorig jaar reed het duo nog in Belcar met een Porsche 993, het vorige model 911. "De auto is aangepast aan het Belcar-reglement, dat betekent iets meer vermogen en een grotere brandstoftank", aldus de voormalige Formule Ford-coureur. Verhoeven en Kool wonnen de debuutrace van de Porsche 996 GT3, eind vorig jaar op het circuit van Oschersleben. Tijdens de Nieuwjaarsrace viel het duo uit met een kapotte versnellingsbak.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet