IndyCar

IRL: Veteraan Scott Sharp zegeviert, Danica stelt teleur.

Indycar veteraan Scott Sharp was een dominerende factor op Kentucky, terwijl ple-sitster Danica Patrick andermaal voor een zware teleurstelling zorgde.

Pole voor Danica
Rahal Letterman rijdster Danica Patrick behaalde de pole, maar kon die niet in een podiumplaats omzetten. Direct na de start moest Danica de leiding snel afstaan aan AGR coureur Tony Kanaan en verdween snel uit de top 5. Tot overmaat van ramp liet Danica na een ptstop in de 71e ronde, evenals op Indy haar motor afslaan. Met versnellingsbakproblemen eindigde zij als 16e en laatste, maar tekende wel voor de snelste ronde.
 Scott Sharp

Prachitge overwinning over de 37 jarige veteraan Scott Sharp op Kentucky. Foto Fernandez Racing

Sharp dominant
Veteraan Scott Sharp domineerde de laatste 60 ronden, maar wist op de finish de Braziliaan Vitor Meira nipt voor te blijven. Met steun van Honda stapte de de 37 jarige veteraan afgelopen winter van Kelley Racing naar het team van Adrain Fernandez over. In zijn 110e IRL race scoorde Sharp zijn negende overwinning. Sharp's laatste overwinning dateerde uit 2003 op Motegi in Japan. De Brit Dan Wheldon eindigde als derde en verstevigde zijn positie in het kampioenschap.
2003 kampioen Tony Kanaan zorgde voor een bloedstollend moment toen hij wegens een versnellingsbakprobleem in het midden van een groep auto's sterk vertraagde, ook zijn teamgenoten Herta en Franchitti vielen met mechanische problemen uit. De IRL organisatie brak de warm-up voortijdig af, nadat enkele rijders zelfs met vijf man naast elkaar over de Kentucky Speedway denderden. Tomas Scheckter had er weinig problemen mee, maar het wedstrijdleider Brian Barnhart iets te gortig... Teameigenaar Adrian Fernandez, die in 2004 de race in Kentucky op zijn naam schreef kon wegens een hartoperatie van zijn vader niet van het succes van zijn team genieten.

UITSLAG
1. Scott Sharp(USA) Panoz Honda 200 ronden
2. Vitor Meira(BR) Panoz Honda 200 ronden
3. Dan Wheldon(GB) Dallara Honda 200 ronden
4. Alex Barron(USA) Dallara Toyota 200 ronden
5. Helio Castroneves(BR) Dallara Toyota 200 ronden
6. Buddy lazier(USA) Dallara Chevrolet 200 ronden
7. Sam Hornish jr.(USA) Dallara Toyota 200 ronden
8. Kousuke Matsuura(J) Panoz Honda 200 ronden
9. A.J. Foyt IV(USA) Dallara Chevrolet 200 ronden
10.Jimmy Kite(USA) Dallara Toyota 200 ronden

tekst Willem J.Staat
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet