WTCC

ETCC: Succesvol verlopen ETCC-test Tim Coronel


 

Tim Coronel, de CABLE1 CEB Racing coureur, heeft deze week in het Spaanse Valencia een succesvolle test afgerond voor het AutoDelta ETCC-team. Coronel, die dit jaar zowel het Nederlandse als het Europese Alfa 147 GTA kampioenschap op zijn naam schreef, ontving naar aanleiding van die prestaties een persoonlijke uitnodiging van AutoDelta om twee dagen te testen in de Alfa 156 GTA ETCC-auto.

Tekst en foto: PR

 

Coronel maakte deel uit van een groep van twaalf coureurs die afgelopen maandag en dinsdag in Valencia op uitnodiging van AutoDelta een testsessie afrondden in de succesvolle ETCC-versie van de Alfa 156 GTA, die in 2003 de ETCC-titel binnenhaalde. Hoewel de concurrentie binnen de groep groot was, met onder andere de huidige ETCC-rijders Rydell, Balzan en Couto en diverse Tourwagen- en Formule-kampioenen van wereldformaat, wist Coronel onder het toeziend oog van een delegatie van Fiat Auto op kranige wijze zijn visitekaartje af te geven.

"Alle coureurs kregen 15 ronden om een tijd neer te zetten, verspreid over drie sessies van vijf ronden," legt Coronel uit. "De meeste hadden al vaker in Valencia gereden, een fantastisch circuit trouwens, maar voor mij was de baan nieuw. In combinatie met een onbekende auto is dat normaliter een nadeel. Toch lag de snelste tijd die ik heb geklokt, tijdens een perfect rondje, maar 0,2 seconden boven die van Tarquini, de regerend ETCC-kampioen. En daar ben ik hartstikke trots op!"

Gevraagd naar de eigenschappen van de Alfa 156 GTA in Toerwagenspecs, antwoordt de CABLE1 CEB Racing coureur dat de auto eigenlijk het beste van twee werelden in zich verenigt. "Qua vermogen lijkt de Alfa 156 GTA heel veel op de voormalige DTCC-auto's. Maar bovendien heeft hij de grip van de Michelin-banden uit het ETCC en de Challenge. Die combinatie van pk's en grip maakt het tot een fantastische auto met haarscherpe reacties, waarbij het nog ietwat gemoedelijke karakter van de Alfa 147 GTA is verdwenen."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet