NK Formule Renault

NK Formule Renault: Ricardo van der Ende test MP Motorsport Formule Renault

 Ricardo van der Ende heeft een geslaagde test achter de rug met een Formule Renault 2000 van MP Motorsport. Ricardo verwacht desondanks niet dat hij zijn rentree zal kunnen maken in de autosport. "Qua budget ziet het er nog niet goed uit", vertelde hij. "Maar ik houd hoop op een goede afloop. Ik ben met diverse teams in gesprek." 


Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Chris SchotanusDe Formule Renault-test vond plaats op Circuit Park Zandvoort. "Het ging perfect", aldus de 24-jarige coureur. "Ik had bijna twee jaar niet meer in een Formule Renault gereden. Ik zat niet helemaal goed in de auto, daarnaast liet ik naar mijn gevoel tijd liggen door enkele kleine foutjes. Toch reed ik prima tijden, vergeleken met de overige rijders die in actie kwamen."

Ricardo reed voor de eerste keer sinds 1999 weer op Circuit Park Zandvoort. "Destijds reed ik een gastrace in de Formule Ford tijdens de Marlboro Masters. Die wedstrijd won ik met mijn Van Diemen fabrieksauto." Later dat seizoen schreef Ricardo bovendien de wereldtitel Formule Ford op zijn naam door zijn overwinning tijdens het Formule Ford Festival op Brands Hatch.

Ricardo richt zich thans (weer) op de kartsport. Het afgelopen seizoen werd hij kampioen in de Rotax Max klasse, in 2004 komt hij uit in de klasse ICC 125 cc. "Ik neem zowel deel aan het EK als aan het Frans kampioenschap, dat is al zeker", meldde hij.

Natuurlijk hoopt hij zijn carriëre in de autosport een nieuwe impuls te kunnen geven. "Na deze test ben ik weer helemaal besmet met het racevirus. Ik ben MP Motorsport erg dankbaar dat zij mij voor deze hernieuwde kennismaking hebben uitgenodigd."  

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet